Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Çaldığı İddia Edilen Terra Çalışanına Soruşturma Açıldı

Güney Kore polisi, çalıştığı şirketten Bitcoin çaldığı iddia edilen Terraform Labs çalışanına soruşturma açıldığını belirtti.

7 Haziran tarihli yerel basın haberine göre Güney Kore polisi, geçtiğimiz ay yaşanan çöküş esnasında Terra’nın şirketinden 1 yıl önce Bitcoin çaldığı iddia edilen çalışanı araştırıyor.

Güney Kore polisine göre bu durum bireysel bir olay ve Terra CEO’su Do Kwon ile bir ilişkisi olup olmadığı belirli değil. Ayrıca polisler, çalınan bu fonların itibari paraya çevrilip çevrilmediğini de araştırıyor.

Yerel basın, şimdiye kadar Güney Kore polisinin konuya ilişkin bir detay bulamadığını belirtti.

Seul Güney Bölge Savcılığı Mali ve Menkul Kıymetler Suçları Soruşturma Ekibi, Terra CEO’su Do Kwon’da dahil olmak üzere birçok çalışanın şikayet edildiğini ve bu konuyu özellikle araştırdıklarını söyledi.

Güney Kore, Terra çöküşünü en yakından araştıran ülkelerden bir tanesidir. Yerel bir anket firmasına göre Güney Kore vatandaşları Terra çöküşünün ardından şirkete daha çok yatırımda bulunmuştu.

Bunun ardından Güney Kore polisi, Luna Foundation Guard ile bağlantılı varlıkları dondurmak için harekete geçmiş ve birden fazla borsadan LFG’nin para çekme işlemlerinin engellenmesini talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!