Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash: Tek Bir Madencilik Havuzu, Ağın Yüzde 50’sini Kontrol Ediyor

Bitcoin Cash, Kasım ayı içerisinde yaşanan hard fork sonrası iyice merkezi bir hal almaya devam ediyor. Coin Dance tarafından aktarılan verilere göre, Bitcoin Cash ağında bir madencilik havuzu ağın %50’sini kontrol edecek seviyeyi elde etti.

Kripto para istatistik sitesinin bulgularına göre, BTC.TOP isimli Çin tabanlı özel işletme, bugün içerisinde kısa bir süre de olsa bütün Bitcoin Cash ağının %50.2’sini ele geçirmeyi başardı.  BTC.com saniyede 257 Peta-Hash’a sahipken, söz konusu firma saniyede 679 Peta-Hash ile adeta rekor kırdı. Başka bir önde gelen firma AntPool ise saniyede 125 Peta-hash ile oldukça düşük bir seviyede kaldı.

Bitcoin Cash Merkezi Hale Geliyor

Söz konusu durum aslında Bitcoin Cash ağı için oldukça yüksek bir tehlike arz ediyor. Herhangi bir kurum veya kişinin herhangi bir kripto para birimi ağında %51 ve üzeri egemenlik elde etmesi, ağın %51 saldırısına uğramasına olanak sağlıyor ve bu da bütün ağın büyük bir risk altında kalmasına neden oluyor. Roger Ver’in ciddi bir biçimde desteklediği proje, geçtiğimiz tarihlerde de ”stress testi” konusunda başarısızlığa uğraması nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde kalmıştı.

Elde edilen verilerde, Bitcoin Cash ağ düğümlerinin %98’inin aynı sunucu rafı üzerinde olduğu bulunmuştu ve bu ağ için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Bitcoin Cash basın saatine göre 170 doların altından işlem görüyor ve 2.967 milyar dolarlık toplam piyasa hacmine sahip.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment