Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash’in Değeri Ne Kadar Olacak?

Bir çok dijital para kullanıcısı ve Bitcoin sevdalısı Bitcoin Cash’in “bedava para” olarak dağıtılacağına inanıyor.

Bitcoin Cash(BCC) ilk tanıtıldığından beri insanlar Bitcoin Cash’in bedava para olacağına inanıyor ancak durum tam olarak sanıldığı gibi değil. Bitcoin sahiplerine sahip oldukları BTC değeri kadar ücretsiz şekilde BCC verilecek olsa da BCC’yi “Bedava para” olarak değerlendirmek doğru olmayacaktır.

Aslında genel olarak düşünüldüğü üzere BCC’nin çıkışı Bitcoin’in değerini biraz da olsa düşürecek ve yüzden kullanıcıların mevcut bakiyeleri gerçek dünyada pek fark etmeyecektir. Aynı Ethereum ve Ethereum Classic bölünmesinde olduğu gibi Bitcoin ve Bitcoin Cash’te de böyle bir piyasa hareketi olacağına inanılıyor.

Olasi Bitcoin Cash Değeri

Bölünme durumuyla birlikte, belirttiğimiz gibi, tüm Bitcoin kullanıcıları 1:1 oranda Bitcoin Cash sahibi olacak. Örnek vermek gerekirse şuan 0,5 BTC sahibisiniz, bölünmenin ardından cüzdanınıza 0,5 BCC de gelecek. Bu bağlamda cüzdanınızdaki toplam değer 0,5 BTC ve 0,5 BCC olacaktır.

BCC destekleyen borsalar‘da işlem yapmanız durumunda sahip olacağınız BCC’ler ile BTC, Dolar, Türk Lirası karşılığında işlem yapabileceksiniz.

Bölünme ile birlikte oluşacak BCC değeri BTC değerinden düşebilir

Bu senaryoyu örneklemek gerekirse BTC değeri 2700$ iken BCC 300 $ olursa BTC değeri hızlı bir şekilde 2400 $‘a gerileyebilir.

Piyasa hacmi ve değeri bölünebilir

Bitcoin’in piyasada kapladığı hacime rakip olarak görülebilecek BCC’nin piyasaya sürülmesinin ardından, Bitcoin’in kapladığı yaklaşık %50’lik piyasa hacmini BCC ve BTC rekabet halinde paylaşabilir ve bu da hem değerler hem de piyasadaki dengeyi oldukça fazla etkileyecektir.

Mevcut senaryolara bakıldığında bizi zorlu bir sürecin beklediğini net bir şekilde görebiliyoruz. Önümüzdeki bir kaç gün hatta belki bir hafta piyasanın tekrar eski rayına oturması için önemli bir süreç. Özellikle son bir ayda 1 Ağustos’un piyasaya olan etkisini gördük ve beklenen gün geldi. Yarın nasıl bir şey ile karşılaşacağımızı ön görmemiz mümkün olamaz fakat diyebileceğimiz temel 2 şey var.

  1. Panik satışlarından kaçının, satışlarınızı doğru analizler ve araştırmalar doğrultusunda yapın!
  2. Her inişin bir çıkışı vardır. 🙂

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment