Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Çetesi Yok Artık Dedirtti: İnsanları Kaçırıp Zorla İşlem Yaptırdılar!

ABD merkezli bir Bitcoin çetesi, insanların evine girip zorla işlem yaptırmakla suçlandı.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından kısa süre önce yayınlanan bir bildiride, Florida merkezli Bitcoin çetesinin faaliyetlerine yer verildi.

DOJ, 24 yaşındaki Remy St Felix liderliğindeki bir çetenin, Eylül 2022 ile Temmuz 2023 arasında birkaç kez insanların evine girip sakinleri kaçırdığına ve onları kripto para transferi yapmaya zorladığına işaret etti.

Tek seferde 150 bin dolardan fazla kripto çaldılar

St Felix, Eylül 2022 ile Temmuz 2023 arasında Durham, North Carolina, Florida, Teksas ve New York’ta bir dizi soygunu planlayıp yönetti. Kurbanlar evlerinden kaçırılarak kripto para hesaplarını boşaltmaları için zorlandı.

Aktarılanlara göre Nisan 2023’te St Felix ve bir suç ortağı, bir kurbanın evine zorla girip onu kelepçeleyerek ve silahla tehdit ederek 150.000 dolardan fazla kripto parayı hesaplarından transfer etti.

Lider ve 13 suç ortağı yakalandı

Yapılan kapsamlı takip ve araştırma sonucunda, St Felix ve 13 suç ortağı FBI tarafından Temmuz 2023’te yakalanmıştı. Mahkemede sunulan deliller, St Felix ve ekibinin hedeflerinin e-posta hesaplarına izinsiz erişim sağladığını ve fiziksel gözetim yaptığını ortaya koydu.

St Felix’in mahkumiyeti, komplo, adam kaçırma, silahlı soygun ve şiddet suçları için silah kullanma gibi dokuz ayrı suçtan oldu.

Eylül 2024’te cezalandırılacak olan St Felix, yedi yıldan ömür boyu hapis cezasına kadar geniş bir yelpazede hapis yatabilir.

Delillere göre çalınan paralar, Monero (XMR) gibi anonim kripto paralar ve kimlik doğrulama yapmayan platformlar üzerinden aklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!