Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Kendilerini Korumaya Başladı: Büyük Dalgalanma Gelebilir

Bitcoin (BTC) yatırımcıları, piyasada yakın vadede büyük fiyat dalgalanmaları bekliyor.

Şikago Emtia Borsası’nda (CME) işlem gören kısa vadeli ve zararda olan Bitcoin satım opsiyonlarının zımni volatilitesi (IV), geçen ay boyunca yükseldi. Buna göre yatırımcılar, daha büyük fiyat dalgalanmaları bekliyor ve  aşağı yönlü hareketlere karşı korunuyor.

Bitcoin yatırımcıları hazırlık yapıyor

CF Benchmarks’ın Bitcoin Volatilite Endeksi’ne göre kısa vadeli alım ve satım opsiyonlarının zımni volatilitesi, Bitcoin fiyatı düşüşe geçmeden önce hemen hemen aynı düzeydeydi.

CF Benchmarks analistleri, kısa vadeli satım opsiyonlarının zımni volatilitesinde kayda değer bir artış görüyor. Analistler, “Son birkaç hafta içinde, kısa vadeli satım opsiyonlarının IV’sinde, alım opsiyonlarına kıyasla daha büyük bir artış gördük, bu da taktiksel korunma talebinin arttığını gösteriyor” dedi.

Uzun vadede yükseliş bekleniyor

Satım opsiyonlarının IV’sinin alım opsiyonlarına kıyasla yükselmesi, yatırımcıların büyük fiyat dalgalanmaları beklediğine ve aşağı yöne doğru artan bir belirsizlik yaşandığına işaret eder.

Analistler, “31 Mayıs’tan 24 Haziran’a kadar, 5 günlük satım opsiyonlarının IV’si %13.3 arttı ve 7 Haziran ile 24 Haziran arasında, 5 günlük satım opsiyonlarının IV’sinde %23 artış oldu” diye ekledi.

Ancak CF Benchmarks verileri daha uzun vadeli olan zarardaki alım opsiyonları için stratejik pozisyonlamada büyük bir değişiklik olmadığını gösterdi.

Analistler, “Bu, yatırımcıların uzun vadeli Bitcoin fiyat artışı için hala pozisyon almaya devam ettiğini, kısa vadeli IV’nin ise kısa vadeli bir duyarlılık değişimini yansıttığını gösteriyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!