Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Destekçisi Şirket, Bu Hisseleri Satıp Başka Bir Hisse Satın Aldı

Cathie Wood yönettiği Ark Invest, pazartesi günü ARK Next Generation Internet fonundan (ARKW) 139.506 GBTC hissesi (3.8 milyon dolar) satarak Grayscale Bitcoin Trust’tan bir parça daha satış yaptı.

Ark ayrıca üç farklı fonunda yaklaşık 5,6 milyon dolar değerinde Block, Inc. hissesi aldı. Yatırım yönetimi şirketi, son bildirimine göre ARK Innovation ETF (ARKK) fonuna 70.022, ARKW fonuna 26.345 ve Ark Fintech Innovation ETF (ARKF) fonuna 16.959 Block Inc. hissesi ekledi.

TradingView verilerine göre GBTC, son bir ayda %30’dan fazla değerlendi ve açılış öncesinde 26,95 dolardan işlem görüyor. GBTC’nin net varlık değeri (NAV) karşısındaki prim oranı, Aralık 2021’den bu yana ilk kez %15’in altına düştü.

GBTC’yi borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürmeye çalışan Grayscale, birkaç hafta önce SEC karşısında yasal bir zafer aldı. SEC, mahkeme kararı sonrasında Grayscale’in başvurusunu yeniden değerlendirmeye aldı.

Ark, geçtiğimiz ay toplamda yaklaşık 10 milyon dolarlık GBTC ve Coinbase hissesi satmıştı.

Öte yandan Jack Dorsey’nin yönettiği Block, Inc., bu yılın üçüncü çeyreğinde Bitcoin’den brüt olarak 45 milyon dolar kazanç açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre %22’lik bir artış yaşanması, Bitcoin’in ortalama piyasa fiyatındaki yükseliş ve Cash App uygulamasıyla satılan Bitcoinlerin hacmindeki büyüme ile açıklanıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!