Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Devi BlackRock’ta 71 Gün Sonra İlk: Fiyat İçin Kötüye İşaret Olabilir!

BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i, 71 gün sonra bir ilke imza atarak yatırımcıların endişelenmesine yol açtı.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ihraççılarının bir numarasında yer alan BlackRock, 71 gün sonra ilk defa para girişine ev sahipliği yapmayarak dikkat çekti.

11 Ocak’ta spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasından bu yana aralıksız olarak her gün para girişine ev sahipliği yapan BlackRock IBIT ETF’i bu ayki yavaşlamanın ardından 24 Nisan Çarşamba günü gözden düşerek 71 günlük serinin sonuna geldi.

24 Nisan Çarşamba günü Fidelity’nin FBTC’si ve ARK 21Shares’in ARKB’si sırasıyla 5,6 milyon dolar ve 4,2 milyon dolarlık giriş kaydederken Grayscale’in GBTC’si 130,4 milyon dolar çıkışa tanıklık etti.

Genel tabloya bakıldığında spot Bitcoin ETF’leri, 17 Nisan’dan bu yana en yüksek hacimli çıkış olan 120,6 milyon dolarlık çıkışla dikkat çekti.

Bitcoin fiyatının 73 bin dolara doğru yükselmesinde önemli bir etkiye sahip olan spot Bitcoin ETF’leri, son haftalarda negatife dönerek piyasa üzerinde ciddi bir gerginlik yarattı.

ABD merkezli ETF’lere yönelik ilginin geri dönüp dönmeyeceği tartışma konusu olurken önümüzdeki birkaç gün içerisinde piyasaya sürülecek Hong Kong merkezli spot Bitcoin ETF’leri ise yeni bir dalganın fitilini ateşleyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!