Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Devi BlackRock’tan Bir Tokenizasyon Hamlesi Daha: Yeni Yatırım Duyurdu!

ABD merkezli tokenizasyon şirketi Securitize, on milyonlarca dolar değerinde finansman turunu başarıyla tamamladı.

Gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenlaştırılmasına liderlik eden şirket Securitize, 47 milyon dolarlık finansman turunu başarıyla tamamladı. En büyük yatırım, finans devi BlackRock’dan geldi.

Finansman turuna Hamilton Lane, ParaFi Capital ve Tradeweb Markets gibi sektörün öncü aktörleri dahil oldu. Yatırımın sürecinin bir parçası olarak, BlackRock’ın Stratejik Ekosistem Ortaklıkları Küresel Başkanı Joseph Chalom, Securitize’ın Yönetim Kurulu’na atandı.

Finansman turu, BlackRock’ın Ethereum’da ihraç edilen ilk tokenize fonu olan BlackRock USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu’nun (BUIDL) piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk geldi.

Securitize Kurucu Ortağı ve CEO’su Carlos Domingo, konu hakkında yaptığı açıklamada blokzinciri teknlojisinin tokenizasyonun geleceğinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı:

Tokenlaştırme yoluyla sermaye piyasalarının dijitalleşmesini sağlamaya devam ederken böylesine seçkin yatırımcıların desteğini almaktan heyecan duyuyoruz. Bize göre, blokzinciri teknolojisinin genel olarak finansın ve özellikle de tokenizasyonun geleceğini yeniden şekillendirme konusundaki dönüştürücü potansiyeli umut verici.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!