Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Dolandırıcıları Bu Sefer Ünlü Holywood Yıldızını Kullandı!

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in birim fiyat olarak değeri artarken, dolandırıcılık olaylarının sayısında da ciddi bir artış gözlemlendi ve bunlar hala artmaya devam ediyor.

Bitcoin Evolution / Bitcoin Revolution isimli kripto para projeleri ise X-Men’in yıldızı Hugh Jackman’ı adeta yem olarak kullandı ve birçok kişiyi ağına düşürdü. Dolandırıcıların iddiasına göre ünlü Holywood yıldızı ‘herkesi dört ayda milyoner yapabilecek’ bir fırsata denk geldi.

Micky isimli haber sitesinin aktardığı bilgilere göre, söz konusu dolandırıcılık yöntemi ilk olarak Avustralyalı vatandaşlara gösterildi ki bunda Jackman’ın Avustralyalı olmasının payı bulunuyor olabilir.

bitcoin

Söz konusu sahte reklamı birçok ana akım haber sitesinde ve sosyal medya platformunda paylaşıldı ve 4.000 ile 12.000 arasında yoruma sahip. Yorumlara veya gönderilere tıkladığınızda ise sizi bilgi toplayan bir internet sitesine aktarıyor ve ilgili sitede de herhangi bir yasal veya kurumsal bilgi bulunmuyor.

Dolandırıcılık yönteminin kullandığı yöntem ve slogan ise ”uykunuzda para kazanın” olarak öne çıkıyor. İddiaya göre Jackman yatırdığı küçük miktarlarda parayı günler içerisinde binlerce dolar arttırmayı başardı ve görüntülerden de anlaşılabileceği üzere dolandırıcılar çok fazla belgeyi ve görseli photoshop ile oluşturdu.

bitcoin

Yine de bu denli açık şemalara bile para kaptıran çok fazla kullanıcı mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment