Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Düşecek” Diyenlere 410 Milyon Dolarlık Darbe

Bitcoin fiyatının geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde yaşadığı artış pek çok yatırımcının yüzünü güldürdü. Ama Bitcoin fiyatı yükseldiği için zarara giren yatırımcılar da vardı.

Bitcoin fiyatının yükselmesi spot ticareti yapan ya da BTC’sini saklayan çoğu yatırımcının yüzünü güldürdü. Ama BitMEX gibi platformlarda vadeli işlem ticareti yapan bazı yatırımcılar bu artıştan pek memnun olmadılar.

Ağır Darbe

Bitcoin dün 12 saatten daha kısa bir süre içerisinde 3 bin dolar gibi bir artış yaşadı ve 10 bin dolar barajını aştı.

Bitcoin fiyatının bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar hızlı yükselmesi, zamanında Bitcoin’i açığa satan çoğu kişinin zararına oldu. BitMEX verilerine göre fiyatın düşmesiyle birlikte Bitcoin’i açığa satanların sayısında yüzde 50’lik bir düşüş görüldü.

Datamish gibi kaynaklara göre Bitcoin fiyatının yükselişe geçtiği sıralarda toplamda 410 milyon dolarlık kısa pozisyon tasfiye edildi.

İlgi Büyüyor

Bitcoin fiyatının yükselişe geçmesiyle birlikte Bitcoin’den uzun pozisyon alanların sayısında da ciddi bir artış oldu.

CoinGape tarafından paylaşılan bilgilere göre OKEx’teki uzun-kısa pozisyonların birbirlerine karşı oranları 1.9’a denk geliyor. Bu da uzun pozisyon alanların kısa pozisyon alanlardan sayıca neredeyse iki kat üstün oldukları anlamına geliyor.

Şunu belirtmek gerekiyor ki Bitcoin’den uzun pozisyon alan yatırımcıların sayısı genel olarak artmışsa da OKEx’in en iyi traderlerı olarak gösterilen isimler artık yüzde 10 oranında daha az uzun pozisyon alıyorlar. Bu aslında üst düzey yatırımcıların uzun pozisyonlara şimdilik temkinle yaklaştıklarını gösteriyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Cafer
    Posted 26 Ekim 2019 - 21:23 21:23

    Sen bunu tatli tatli yazana kadar yine coktu bitcoin iste bu kadar guvenilmez bisey bu

Leave a comment