Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Düşecek” Diyenlere 60 Milyon Dolarlık Darbe

Bitcoin fiyatı bundan iki saat önce aniden yükselişe geçti. Bitcoin bu süreç içerisinde o kadar hızlı yükseldi ki fiyat yalnızca 15 dakika içerisinde 7 bin 280 dolardan 7 bin 530 dolara kadar çıktı.

Bitcoin fiyatında yaşanan bu ani artış bazı yatırımcıların yüzünü güldürürken bazı yatırımcılara epey pahalıya patladı. Özellikle Bitcoin fiyatının düşeceği yönünde yatırım yapan, BTC’yi açığa satan yatırımcılar ağır zarar ettiler.

Ani Çıkış

Bitcoin fiyatı bugün saat 16:00 sularında aniden yükselmeye başladı. Bazı kripto para analistleri buna benzer bir yükselişin yaşanabileceğini öngörmüşlerdi. Özellikle sosyal medyada paylaşılan bazı grafikler BTC’nin bugün 7 bin 500 dolar seviyesine çıkabileceğini gösteriyordu.

Bu artış öngörülse de BTC’nin bu kadar kısa süre içerisinde yükselişe geçmesini herhalde hiç kimse beklemiyordu. Bitcoin fiyatı yalnızca 15 dakika içerisinde 250 dolar yükseldi ve 7 bin 500 dolar barajını aştı. Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin daha sonra düşmeye başladı ve 7 bin 485 dolar seviyesine çekildi.

Açığa Satanlar

Bitcoin fiyatı bu kadar hızlı bir şekilde yükselince vadeli işlem piyasası da harekete geçti.

BitMEX’te Bitcoin’in düşeceği yönünde pozisyon alan yatırımcıların pozisyonları, Bitcoin fiyatının yaşadığı bu artışın ardından tasfiye edildi. DataMish verilerine göre BitMEX’te tasfiye edilen kısa pozisyonların değeri neredeyse 60 milyon dolara kadar ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment