Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşerken Olan Vadeli İşlem Yatırımcılarına Oldu

Bitcoin fiyatının son birkaç gün içerisinde yaşadığı düşüş birçok yatırımcıyı olumsuz yönde etkiledi. Spot yatırımcılarının fiyattaki bu düşüş yüzünden tam olarak ne kadar zarar ettiklerini söylemek pek mümkün değil. Ancak DataMish verileri, vadeli işlem yatırımcılarının büyük kayıplar yaşadıklarını gösteriyor.

Pahalıya Patladı

Bitcoin bundan yalnızca birkaç gün önce 8 bin doların üstündeydi. Ancak aradan geçen bu kısa sürede BTC fiyatının 7 bin 400 doların atlına kadar gerilediğini görebiliyoruz. Piyasadaki bu ani düşüş yüzünden birçok yatırımcı zarara girdi.

Şu anda vadeli işlem piyasasının durumuna bakacak olursak özellikle BTC’den uzun pozisyon alan yatırımcıların büyük kayıplar yaşadıklarını söyleyebiliriz.

Yukarıdaki tablodan da görülebileceği üzere son birkaç saat içerisinde BitMEX’te  yüzlerce uzun pozisyon tasfiye edildi. Bu pozisyonların toplam değeri 40 milyon doları aşıyor.

Bitcoin fiyatındaki bu düşüş vadeli işlem yatırımcılarına 40 milyon dolardan fazlaya patlamış olsa da insanlar piyasadaki rüzgarın yön değiştirebileceğini düşünüyorlar. Piyasada açılmış güncel pozisyonlara baktığımızda kısa pozisyonların sayısında ciddi bir düşüş görebiliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment