Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF Başvurusu Olan Fidelity SEC ile Bir Araya Geldi: Neler Konuşuldu?

4,5 trilyon dolar varlık yöneten yatırım devi Fidelity, spot Bitcoin (BTC) ETF’i hakkında SEC ile görüştü.

Bir süredir kripto para piyasasındaki yükselişinin arkasındaki yakıt olarak nitelendirilen spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Finans devi Fidelity 8 Aralık Cuma günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile toplantıda bir araya gelerek spot Bitcoin ETF’leri hakkında sunumda bulundu.

SEC’ten altı personel ve Fidelity’den dokuz kişi ile birlikte iki Cboe BZX borsası temsilcisinin bir araya geldiği toplantında, ETF iş akışları ve sürecin nasıl yürütüleceğine dair daha fazla ayrıntı öne çıkarıldı. Şirket arbitraj ve hedge işlemlerinin ETF’lerin yönetilmesi noktasındaki önemine değindi:

Arbitraj ve hedge, fiziksel yaratımlarla daha verimlidir. Kendi kendini yöneten ETF piyasa yapıcı firmaları, piyasadaki arbitraj seçeneklerini erişilebilir hale getirebilir. İtfaya izin vermek dahil bu yönde atılacak adımlar tüm katılımcılar için ticaret verimliliğini ve ikincil piyasa fiyatlandırmasını artırmak için kritik öneme sahiptir.

Fidelity’nin FBTC olarak bilinen spot Bitcoin ETF’si, kısa süre önce ABD Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) ile listelenmiş ve bu hamle hazırlıkların devam ettiğine dair net bir mesaj vermişti.

SEC’nin masasında halihazırda Fidelity ve BlackRock gibi finans devlerinin spot Bitcoin ETF’leri bulunuyor. Şimdiye kadar hiçbir ETF’e onay gelmemiş olsa da yapılan revizeler ve görüşmeler sürecin olumlu bir şekilde ilerlediğine dair bir imaj yaratıyor. Deneyimli ETF analistleri söz konusu başvuruların 2024 Ocak ayında %90 ihtimalle toplu bir şekilde onaylanacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!