Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF Onayı Ne Zaman Gerçekleşecek? Bitcoin ETF Token İçin Geri Sayım Başladı

Kripto para piyasasında Bitcoin ETF onayına yönelik beklentiler her geçen zaman biraz daha artarken buna yönelik ön satışı yapılan tokenlar da piyasaya sürülmek için gün sayıyor.

Kripto para dünyasında hâkim olan iyimser bakış açısı, 10 Ocak’ta ABD makamlarının gerçek varlıklarla desteklenen bir Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayıp onaylamama konusunda nihai bir karar vereceği yönünde. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu yılki grubun ilk adayları olan Cathie Wood’un ARK Investment ve 21Shares’in başvurusunu onaylamak ya da reddetmekle yükümlü olacak. Bu sırada, diğer benzer başvuruları da karara bağlayabilir gibi gözüküyor. Bitcoin’i doğrudan etkileyecek olan  bu Borsa Yatırım Fonları (ETF’ler) için 10’dan fazla işletme aktif olarak düzenleyici onayı peşinde koşuyor.

Bu gelişmeler yaşanırken Bitcoin fiyatı ise kısa bir süre 45 bin dolara dokunduktan sonra 42 bin doların üzerinde konsolide oldu. Kripto para sektörünün geleneksel finansa geçişine 30 günden az bir süre kalması ve bunun da kripto savunucularına FTX olayından sonra bir kurtuluş fırsatı sağlaması oldukça muhtemel görünüyor.

Uzmanlar, bir spot Bitcoin ETF onayının trilyonlarca dolarlık kurumsal yatırımı serbest bırakacağını, kripto piyasasını ve fiyatını derinden etkileyeceğini geniş bir şekilde bekliyor. Bu yaklaşan katalizörden faydalanma yollarını arayan yatırımcılara BTCETF gibi projeleri, belirli ETF onay hedeflerine doğrudan bağlanan token arzıyla özel bir konumlandırma sağlayarak ilgi gösteriyor.

Bu bağlamda yatırımcılar, bir spot Bitcoin ETF’sinin SEC tarafından onaylanmadan ve kripto boğa koşusu başlamadan önce Bitcoin ETF token satın almayı hızlandırdı.

Bir Bitcoin ETF’si Onayı Heyecanı Bitcoin ETF Tokene Yaradı

Spot Bitcoin ETF’nin yaklaşan onayını kaçırma korkusu arttıkça, yatırımcılar BTCETF’nin ilk coin arzı teklifine 4,5 milyon dolardan fazla yatırım yaptı.

Bitcoin ETF Token, ocak ayında gerçekleşmesi beklenen spot Bitcoin ETF onayından yararlanmak için yatırım portföylerini optimize etmeye yönelik bir çözüm sunuyor.

Ethereum tabanlı coin, ETF’lerin onaylanması, ilk çıkışları, işlem hacimleri ve yönetim altındaki varlıklar gibi diğer önemli hedefleri tarafından etkinleştirilen yanma mekanizmalarıyla özel olarak tasarlandı. Basitçe ifade etmek gerekirse, onaydan lansmana ve piyasada benimsenmeye kadar sürecin her önemli aşamasında, Bitcoin ETF Token satın alan yatırımcıların hemen avantaj elde etmesi bekleniyor.

Yaklaşan bir ‘kripto boğa koşusu” beklentisiyle, kripto para birimi varlık kategorisi, fon yöneticileri arasında hakimiyet kurmak için rekabetçi bir yarışın odak noktası haline gelebilir gibi gözüküyor. Bitcoin ETF Token gibi Bitcoin türevi coin’ler, Bitcoin’in merkezi bir rol oynayacağı ekonomiler ve finans alanındaki derin ve uzun süreli değişikliklerden avantaj sağlamaya hazır.

Bitcoin ETF Token, Yakma Mekanizmasıyla Da Dikkat Çekiyor

Projenin mekanizmasının temel özelliği, Bitcoin ETF’leriyle ilişkili beş önemli hedef üzerinden tüm kripto para arzının yüzde 25’ini yakabilmesi. Bu strateji, heyecanın zirve yaptığı dönemden faydalanarak sınırlı arz algısı yaratacak ve böylece BTCETF’nin potansiyel değerini artıracak.

BTCETF, işlemlere yüzde 5’lik bir yakma ücreti uygularken bu ücret her hedefte kademeli olarak yüzde 1 oranında azalıyor. Bu mekanizma uzun vadeli elde tutmayı teşvik ederken kıtlığı daha da artırıyor. Ayrıca, şu anda yüzde 63 yıllık yüzde getiri (APY) sağlayan bir stake etme seçeneğine sahip.

Bir diğer ayırt edici özellik ise takipçilere en yeni Bitcoin etkinlikleri hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlayan haber akışı. Web sitesinde bir haber akışının uygulanması, topluluk katılımını, dolayısıyla uzun vadeli beklentilerini de artırmayı hedefliyor. 

Öte yandan Bitcoin ETF token satın almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor. Çünkü, ön satışta 5 milyon dolarlık katı bir sınır var.  

Bitcoin ETF Tokenin Önemine Yakından Bakış

Bitcoin ETF Token, kullanıcıların Bitcoin piyasasındaki son gelişmelerle daha doğrudan etki almasını sağlıyor. Yani düşük fiyattan Bitcoin ETF Token satın alan yatırımcılar, Bitcoin yatırımcılarına göre gelişen olaylardan daha fazla etki alacak gibi görünüyor.

Bu nedenle, giderek daha fazla Bitcoin yatırımcısının portföylerini Bitcoin ETF Tokeni içerecek şekilde çeşitlendirmesi mantıklı. Ancak BTCETF’nin cazibesi, geçici piyasa trendleri ve olaylarından para kazanmanın ötesine uzanıyor. Düşük sermayeli bu token, DeFi mekanizmalarına bağlı olarak yüksek büyüme potansiyeline sahip.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, BTCETF tokeninin kendisini genellikle meme coin’lerle ilişkilendirilen geçici yükselişlerden ayırması. Bitcoin’in yolculuğuyla karmaşık bir şekilde bağlantılı bir DeFi sistemi aracılığıyla zamanın testine dayanmaya odaklanıyor.

Bitcoin ETF Token Nasıl Satın Alınır?

Ön satışa yatırım yapmak ise çok kolay. Tek yapmak gereken kripto cüzdanını bağlayıp yatırım yapmak istediğiniz miktarı belirlemek. Daha sonrasında ETH, BNB, MATIC veya USDT ile ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca banka kartınızı kullanarak da eski usul şekilde de ön satışa katkıda bulunabilirsiniz.

Kripto para piyasası değişime uğradıkça, BTCETF, 2024 yılı sonuna kadar 14 trilyon dolara ulaşması beklenen genişleyen ETF piyasasındaki potansiyel getirilere erişmek için stratejik bir seçenek haline geliyor. Bu gelişen ortamda, BTCETF kendisini beklenen büyümeye katılmak için düşünceli bir yol olarak konumlandırıyor.

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!