Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF Onayı SEC Başkanı Gary Gensler’in Oyu Sayesinde Geçmiş!

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına SEC’nin 3 üyesi tartışmalı isim Gary Gensler’in kararı dikkat çekti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF oylamasın toplamda 5 üye oy kullandı. Bunlarından biri de SEC Başkanı Gary Gensler oldu. Oy kullananlardan 3 tanesi ETF’in kabul edilmesi yönünde oy verirken bu isimler arasında Gary Gensler’de yer aldı.

Spot Bitcoin ETF’i için onay veren diğer iki isim ise Hester Peirce ve Mark Uyeda olarak kayıtlara geçti. Komisyon üyeleri Caroline Crenshaw ve Jaime Lizárraga Bitcoin ETF onayına karşı oy kullandı.

Gensler’in hangi tarafta yer alacağı büyük bir tartışma konusuydu fakat BlackRock ve Fidelity gibi kurumların bu talebine karşılık kamuoyu baskısı görünen o ki Gensler’i Bitcoin lehine karar vermeye itti. Gensler sık sık Bitcoin ve kripto paralar hakkında negatif söylemlerde bulunmuş ve onun yönetimindeki SEC, Binance ve Coinbase gibi borsalara dava açmıştı.

Başkan olarak Gensler’in oyu Bitcoin ETF’inin onaylanmasında karar verici rol oynadı. Öte yandan onay oyu veren isimlerden Hester Peirce’de meclisteki Bitcoin yanlısı konuşmalarıyla sık sık öne çıkıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!