Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF’in 2. Günü 3,1 Milyar Dolar ile Geride Kaldı: BlackRock Liderliğini Sürdürüyor!

Spot Bitcoin (BTC) ETF’leri ikinci işlem gününde 3,1 milyar dolardan fazla talep gördü.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ikinci işlem gününde de ilgi yüksekti. İlk işlem gününde 4,6 milyar dolardan fazla işlem hacmine ulaşan ETF’ler ikinci işlem gününde 3,1 milyar dolardan fazla işlem hacmine ev sahipliği yaptı.

Dünya finans devlerinden BlackRock 564 milyon dolarlık hacimle birinci sırada yer alırken Fidelity ise 431 milyon dolarlık hacimle ikincilik koltuğunda oturdu. Spot Bitcoin ETF’lerinin kümülatif hacmi ilk iki günde yaklaşık 7,7 milyar dolara ulaşmış oldu.

Öte yandan rakip fonlar gibi yeni olmayan ve bir dönüşüm talebi sonucu ortaya çıkan Grayscale’in GBTC ETF’i verilere göre 1,8 milyar dolarlık hacimle ikinci günde en aktif spot Bitcoin ETF’i olarak kayıtlara geçti.

GBTC ilk işlem gününde 2,3 milyar dolarlık işlem hacmiyle öne çıkmayı başarmıştı. Fakat hacmin çoğunu satış yapan yatırımcılar oluşturdu.

Spot Bitcoin ETF’lerinin ikinci gününde konuşan BlackRock CEO’su Larry Fink, Bitcoin’i altınla kıyaslarken önemli bir noktaya dikkat çekti:

Bitcoin’e baktığımızda altının binlerce yıl boyunca temsil ettiği şeyden farklı olmadığını görüyoruz. Öte yandan altının aksine, Bitcoin’in arzı çok sınırlı ve üretilebilecek maksimumum arza neredeyse ulaşmış halde.

Piyasa analistleri ilk 2 günde ulaşılan hacmi pozitif olarak yorumlarken önümüzdeki süreçte daha fazla kurumsal yatırımcının ETF’ler aracılığıyla piyasaya akın edeceği öngörüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!