Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF’leri Dün Toplamda 9.529 BTC Aldı!

Spot Bitcoin ETF’lerinin altıncı işlem gününde hacimler artmaya devam ederken ortaya çıkan tablo pozitif olarak yorumlandı.

CC15Capital tarafından 18 Ocak gününe ait spot Bitcoin ETF verileri paylaşıldı. Veriler Fidelity önderliğinde fonlara girişlerin devam ettiğini ortaya koydu. Fidelity ETF lansmanından bu yana ilk defa BlackRock’dan daha fazla Bitcoin alımı yaparak dikkatleri üzerine topladı.

Belirtilen tarihin gün sonu verilerinde şirketlerin Bitcoin varlıklarına yaklaşık 400 milyon dolarlık 9.529 Bitcoin eklendiğini gözler önüne serdi. Fidelity’nin Fidelity Wise Origin Bitcoin (FBTC) ETF’i, yaklaşık 182 milyon dolar değerinde 4.350 BTC ile alımlara liderlik etti.

Dünya devi BlackRock ise altıncı işlem günüde 3.555 BTC satın alarak tüm spot Bitcoin ETF ihraççıları arasında ikinci sırada yer aldı.

Veriler ayrıca Grayscale hariç dokuz ETF’nin piyasaya sürüldüklerinden bu yana yaklaşık 78.029 BTC satın aldığını ve şu anda yaklaşık 3,2 milyar dolar değere ulaştıklarını kayıtlara geçirdi. Bloomberg verilerine göre Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonundan 12.500 BTC’lik çıkış görüldü.

Spot ETF fonlarının Bitcoin alımları fonların işleyiş şekli gereği gecikmeli olarak sisteme kaydedildiği için ilerleyen günlerde güncellemeler geldikçe hacimlerin daha fazla artması bekleniyor. İlk 5 günde kaydedilen hacim bile spot Bitcoin ETF’lerinin ADB merkezli gümüş ETF’lerini geride bırakarak altından sonra ikinci sıraya oturmasına yetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!