Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF’leri İçin Kara Pazartesi: Son 6 Ayın Dibi Görüldü!

Spot Bitcoin ETF hacimleri, son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD spot bitcoin ETF’leri, şubat ayının başından bu yana en düşük günlük işlem hacmini gördü. ABD’deki spot bitcoin ETF’leri arasında işlem gören miktar, sadece 780 milyon doların altında kalarak son aylardaki en düşük seviyeye geriledi.

Bununla birlikte, spot bitcoin ETF’lerine 61,98 milyon dolar net giriş olurken, ether ETF’lerinde ise 13,52 milyon dolar net çıkış kaydedildi.

Pazartesi günü, BlackRock’un IBIT ETF’sine 92,68 milyon dolar, Fidelity’nin FBTC ETF’sine ise 3,87 milyon dolar net giriş yaşandı. Bu girişler, Bitwise’ın spot bitcoin fonundan 25,72 milyon dolar net çıkış ve Invesco’nun BTCO ETF’sinden 8,84 milyon dolar çıkışla dengelendi.

SOFA.org Insights Başkanı Augustine Fan, konu hakkında The Block’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Birkaç hafta önceki yoğun satışlardan bu yana piyasa hissiyatının düşük kalması nedeniyle düşük işlem hacmi bekleniyor.” “Aynı zamanda yaz tatillerinin ve son verilerle yaklaşmakta olan resesyona ilişkin endişelerin azalmasının, yatırımcıları Fed’in bu hafta sonunda yapılacak Jackson Hole toplantısına ilişkin daha fazla sinyal beklemeye ittiğini de belirtmekte fayda var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!