Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF’si: Halkın Bitcoin ETF Onayına Verdiği Tepkiler, Oldukça Olumsuz Gözüküyor!

Bitcoin ETF‘si uzun bir süredir kripto para dünyasının aradığı kan ve boğaları getirebilecek yegane olaylardan birisi olarak görülmekteydi. Lider kripto para birimi Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonu, 2018 yılının sonlarında yaşanan ertelenme ve reddetme zincirlemesi nedeniyle birçok kripto para yatırımcısında kötü bir tat bıraktı ve SEC’ten gelen son habere göre yatırımcılar da ETF’den umudu kesti.

ABD’nin finansal regülatörü SEC, ETF’leri değerlendirmeye alır almaz bunları halk yorumuna da açtı ve insanların VanEck SolidX Bitcoin ETF’si için ne düşündüğünü öğrenmeyi planladı. Basın saatine göre toplamda SEC’e yapılan yedi yorum bulunuyor ve bunların altı tanesi SEC’in olası bir ETF’yi reddetmesini talep ediyor.

Dina Pinto isimli bir kullanıcı Bitcoin’in ETF gibi ciddi bir ürün için sağlam bir zemin oluşturabilecek potansiyele sahip olmadığını ve bunun volatil, birkaç kişi tarafından manipüle edilebilen ve gerçek bir kullanıma sahip olmayan bir varlık olduğunu vurguladı.

D. Darnwell isimli kullanıcı ise SEC’in Bitcoin’i çok daha uzun bir süre gözlemlemesi gerektiğini ve bu gerçekleşene kadar ”tereddüt bile etmeden” Bitcoin ETF’sinin reddedilmesinin şart olduğunu öne sürdü. Yedi yorum içerisinden tek olumlu yorumda bulunan Sami Santos ise VanEck’in zaten olası kayıpları kapatmak için bir sigorta sunduğunu ve Bitcoin ETF’sine yatırım yapacak olan kişilerin güvende olduğunu vurguladı.

Bilindiği üzre SEC şu an toplamda iki adet Bitcoin ETF’sini değerlendiriyor ve bunlardan birisi CBOE ile VanEck tarafından yapılan başvuru iken, diğeri de Bitwise ve NYSE Arca tarafından yapılan başvuru olarak bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment