Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF’si İçin Son Yorum Günü Olan 5 Kasım Geride Kaldı: Artık Karar Bekleniyor

Kripto para piyasalarındaki birçok kaynak ve haber sitesi SEC’in Bitcoin ETF kararını 5 Kasım’da açıklayacağını ifade ediyordu ancak bu konuda bir yanlış anlaşılma yaşandığı ortaya çıktı. Bizlerin de başlangıçta hatalı olarak 5 Kasım tarihi ifade ettiği kararın yanlış olduğu belirtilirken, 5 Kasım’ın tarafların yorum yapacağı son tarih olarak belirlendiği kaydedildi.

Şimdi bu sürenin geçmesinin ardından önümüzdeki dönemdeki herhangi bir gün, SEC Bitcoin ETF’lerine ilişkin kararını açıklayacak. Daha 22 Ağustos’taki başvuruları reddeden SEC, sonrasında adeta bir U dönüşü gerçekleştirmiş ve bu 9 ETF kararının ayrı ayrı yeniden inceleneceğini duyurmuştu.

SEC, daha sonra ise bu konu hakkında halkın görüşlerini almak ve bunu değerlendirmeye katmak için bir tarih belirlemişti. İşte bu noktada birçok kripto para analisti, takipçisi ve habercisinin bilgi kirliliğinden etkilendiğini söylemek mümkün. SEC, 5 Kasım tarihini bu yorumlar için son gün olarak verdi. Halkın bu konudaki görüşlerine ciddi şekilde önem veren kuruma; VanEck ve SolidX ETF’si için 1300’den fazla istek gelmişti.

Kripto para piyasasının önde gelen isimleri ise, şu an itibariyle bir SEC ETF onayı beklemediklerini ifade ederken, bununla ilgili 2019 yılını işaret ediyorlar. Ancak buna karşın SEC’ten bir ters köşe bekleyenlerin sayısı da hiç de az değil. Bakalım, tüm kripto para camiasının kitlendiği konuyla ilgili önümüzedeki dönemde neler yaşanacak ve daha da önemlisi, bunlar fiyata nasıl yansıyacak?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment