Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF’sine Başvuran Firmalar, SEC İle Buluştu – ETF Hakkında Ne Konuşuldu?

Piyasanın uzun bir süredir beklediği Bitcoin ETF‘sinin en güçlü adayları arasında olan VanEck, SolidX ve CBOE BZX Exhange‘in üyeleri, bu haftanın başlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile buluştu ve Bitcoin piyasasının neden bir Borsa Yatırım Fonu için hazır olduğunu anlattı.

ABD’li regülatörü, ülkenin ilk Bitcoin ETF’sinin önünü açacak kural değişikliğine ikna etmeye çalışan firmalar, SEC’in Kurumsal Finans, Alış Satış ve Piyasalar, Ekonomi ve Risk Analizi Departmanları ve Baş Hukuk Müşavirliği ile bir araya geldi.

Yapılan bu en güncel toplantı, daha önceki sunumlardaki regülasyonlarla ilgili odak noktasından biraz daha farklı bir yapıya sahipti. Üçlünün hedefi regülasyonlarla ilgili konular yerine, Bitcoin piyasasının bir ETF destekleyecek kadar olgun olduğunu kanıtlamaya ve şu an bile hali hazırda ETF gibi ürünlere sahip olan diğer varlıkların piyasalarına benzer olduğunu ortaya koymaya yönelik sunumlar yapıldı. Yapılan sunumda şimdiden ETF’si bulunan altın, gümüş ve ham petrol piyasalarına atıfta bulunuldu ve bu gibi varlıkların ETF ürünü varken, Bitcoin gibi bir piyasanın da buna sahip olması gerektiğine değinildi.

Söz konusu toplantının, SEC başkanı Jay Clayton‘un, ETF onayının önünde duran en büyük engellerden birisinin piyasa manipülasyonu olduğunu belirtmesinedn bir gün önce yapılması da, ilginç bir tesadüf olabilir. Consensus: Invest etkinliğinde konuşan Clayton, ”bireysel yatırımcıların gördüğü fiyatlar, güvenmeleri gereken, manipülasyonsuz  fiyatlar olmalı” ifadesi ile bu konudaki hassasiyetini dile getirmişti. SEC’ daha önce yaptığı açıklamalarında, en büyük önceliğinin tüketiciyi korumak olduğunu vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment