Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ethereum’a Karşı 40 Ayın Zirvesinde: Altcoinler Geri Dönebilecek Mi?

On-chain analiz platformu CryptoQuant, güncel kripto para raporuyla dikkat çekti.

CryptoQuant 21 Ağustos tarihinde paylaştığı X gönderisinde, Bitcoin ve kripto para piyasasını analiz etti. Analistler tarafından sunulan rapora göre Bitcoin’in piyasa hakimiyeti, %78,5 seviyesine ulaşarak son 40 ayın zirvesine çıktı.

Bu artış, yatırımcılar arasında Bitcoin’e olan talebin giderek güçlendiğini ve Ethereum’un henüz aynı çekiciliğe ulaşamadığını gösterdi:

Aşağıdaki grafikte, Bitcoin’in hakimiyetinin Ethereum’un piyasa değerine göre nasıl genişlediğini görebilirsiniz, şu anda %78,5 hakimiyetle 40 aylık zirveye ulaşmış durumda. Bu, yatırımcılar arasında Bitcoin’e olan talebin daha güçlü olduğunu gösterirken, Ethereum’un henüz bunu başaramadı.

2022’nin sonlarına doğru, Bitcoin ETF’si etrafında artan spekülasyonlar, bu hakimiyetin yükselmesine neden oldu. ETF onayının ardından piyasaya önemli miktarda giriş yaşandı.

Ancak, Ethereum ETF’i ile ilgili spekülasyonlar bu eğilimi değiştirmekte başarısız oldu ve ETH ETF’sine olan sınırlı talep, bu durumun en açık göstergesi oldu, diye vurguladı.

Geçmişte, ICO balonu ve 2021‘deki boğa zirvesi gibi büyük olaylar, bu tür eğilimleri şekillendirdi. Ethereum’un bu yörüngeyi değiştirebilmesi için benzer derecede önemli bir olayın gerekli olduğu aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!