Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin FED Faiz Kararını Fiyatladı Mı: Kripto Paraların Yönü Belirlenecek!

FED’in bu akşam faiz kararını açıklayacak olması Bitcoin ve kripto paralarda nasıl bir hareketliliğe yol açacak?

ABD Merkez Bankası (FED), bugün TSİ 21.00’de faiz kararını açıklayacak. Söz konusu verinin açıklandığı dakikalarda kripto para piyasasında hareketlilik yaşanması bekleniyor.

Başlangıçta küresel anlamda mart ayı için FED’in faiz indireceği tahmin ediliyordu.  Daha sonra enflasyondaki düşüşün yavaşlaması ile birlikte ABD, bir süre daha faiz indirimi yapmayacağının sinyallerini vermişti. Şubat ayında yayınlanan enflasyon ile birlikte Mart ayı için faiz indirimi beklentileri bir anda %45’ten %1’e kadar gerilemişti.

FED’in neredeyse faizde değişiklik yapmayacağına kesin gözüyle bakılırken olası bir değişiklikte geleneksel ve kripto para piyasası derinden etkilenebilir. FED’in ayrıca mayıs ayında dahi faizde indirime gitmeyeceği öngörülüyor.

Bitcoin’de ne olmuştu?

Bir önceki faiz kararını 31 Ocak tarihinde açıklayan FED, sabit bırakmayı tercih etmişti. FED’in bu kararı piyasalarda büyük bir etkiye yol açmasa da Bitcoin’de bir miktar geri çekilme yaşanmıştı.

Bitcoin fiyatı 31 Ocak tarihinde 43.350 dolardan 41.900 dolara kadar düşmüş daha sonra sert bir şekilde yükselişe başlamıştı. Yükselişine neredeyse hız kesmeden devam eden Bitcoin 73.500 dolara kadar erişmişti.

Şimdi ise faiz beklentilerinin halihazırda fiyatlandığı tahmin ediliyor. FED’in sabit bırakacağına yönelik duyurunun ardından doların yapacağı hamleye göre Bitcoin’de de bir yön belirleneceği öngörülüyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin yazım esnasında 63.289 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!