Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Fed Kararıyla 62.000 Doları Geçti: Yatırımcılar Şimdi Ne Bekliyor?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi ve bir başkan adayının ilk kez Bitcoin (BTC) satın alması, Bitcoin ve altcoin fiyatlarını yukarı taşıdı. Ancak bazı yatırımcılar, bu rallinin kalıcı olmadığını düşünüyor.

Fed üyeleri, yıl sonuna kadar medyan politika faizinin yüzde 4,4’e düşmesini bekliyor. Bu, gelecek iki toplantıda 50 baz puanlık indirimlerin daha gelebileceğini işaret ediyor.

Bitcoin, 62.000 dolara yakın işlem görüyor ve son 24 saatte yüzde 2,4 arttı. Kripto para piyasasının toplam değeri, CoinGecko’ya göre yüzde 1,7 yükseldi.

Rallinin kısa ömürlü olması bekleniyor

ByBit’in Kurumsal İşler Müdürü Chris Aruliah, faiz indiriminin kripto piyasasına etkisini yorumladı.

“Genel küresel ekonomik yavaşlama ve jeopolitik karmaşıklıklar, yatırımcı hissiyatını zayıflatıyor” dedi. Aruliah, “Bu nedenle, Fed’in yüzde 0,5’lik politika faiz indirimi, kripto para piyasasına kısa vadeli bir destek sağlayabilir ancak ekonomik belirsizlikler ve piyasa dalgalanmaları konusunda dikkatli olmak önemli” diye ekledi.

BitMEX kurucusu Arthur Hayes, faiz indirimlerinin gereksiz olduğunu savundu ve 50 baz puanlık bir indirimin kısa vadeli bir piyasa rallisi tetikleyeceğini ancak uzun vadede küresel finansal sistemde daha derin sorunları açığa çıkaracağını belirtti.

“Genel olarak, faiz oranlarını artırmamaları gerektiğini düşünüyorum. ABD ekonomisi oldukça güçlü. Son sekiz ya da dokuz çeyrekteki GSYH verilerine baktığınızda, tutarlı bir büyüme görüyorsunuz” dedi. “Eğer faiz indirimlerine devam ederlerse, enflasyon dördüncü çeyrekte hızlanacak”

Daha fazla indirim bekleniyor

Polymarket’te yatırımcılar, Fed’in faiz indirimlerini sürdürmesini bekliyor. Yatırımcılar, yıl sonuna kadar 100 baz puanlık bir indirim olasılığını yüzde 41, 125 baz puanlık indirimi ise yüzde 38 olarak değerlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!