Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 2 Ay İçinde ATH Yapabilir: İşte O İki Sebep!

Bitcoin’in (BTC) özelindeki iki kritik veri, yükselişin devam edebileceğini söylüyor.

10X Research analistleri, Bitcoin yükselişine işaret eden iki önemli veriyi yakından izledi. Bunlardan biri Bitcoin yarılanması (halving) diğeri ise RSI sinyali oldu.

Bitcoin’in her 4 yılda bir gerçekleşen yarılanmasına 2 aydan kısa bir süre kaldı. Analistler, tarihsel olarak bakıldığında Bitcoin yarılanmasına giden sekiz hafta içinde %30’un üzerinde yükselişler görüldüğünü ortaya koydu.

Öte yandan Bitcoin’in yarılanmadan 12-16 ay önce dibe vurduğunu belirten analistler, yarılanmadan bir yıl önce ve sonra yükseliş trendine girdiğini vurguladı. Tarihin tekerrür etmesi durumunda nisan ayındaki yarılanmaya giden yolda Bitcoin’in 69 bin dolarlık eski tepe noktasını aşabileceği ima edildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan 10X Research’ün kurucusu Markus Thielen, yarılanmaya yaklaştıkça fiyattaki yükseliş potansiyelinin arttığını belirtirken spot Bitcoin ETF ektisinin olayı farklı bir boyuta taşıdığını kaydetti:

itcoin yarılanma öncesinde 60 gün içinde ortalama %32’lik bir ralli yapıyor. Bitcoin yarılanmasına ne kadar yaklaşırsak, son üç yarılanma döngüsünden elde edilen kanıtların gösterdiği gibi fiyatın yükselme olasılığı o kadar artıyor. Kripto topluluğu içinde yarılanmanın yükselişe geçeceği algısı yüksek olduğu için bu sefer de durum farklı olmayacak. Bu algı hiç kuşkusuz, yarılanma öncesinde agresif bir şekilde bu Bitcoin ETF’lerini satın alan TradeFi topluluğuna da akıyor.

RSI sinyali

Bitcoin için yükselişin devam edeceğine yönelik bir diğer sinyal ise RSI verisinden geldi. Geçtiğimiz hafta Bitcoin 14 günlük RSI verisi, aralık ayından bu yana ilk kez 80’in üzerine çıktı. Verilere göre RSI’dan şimdiye kadar gelen 14 sinyalin 12 tanesi, takip eden 60 gün içinde ortalama %54’lük bir kazanca yol açtı.

RSI sinyali hakkında açıklamada bulunan Thielen, 74.600 dolar seviyesine işaret etti:

Referans olarak, son sinyal tetiklendiğinde Bitcoin 48.294 dolardan işlem görüyordu ve eğer geçmiş (60 günde ortalama +%54 getiri) herhangi bir yol göstericiyse, Bitcoin bu sinyale dayanarak 74.600 dolara yükselebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!