Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Bu Borsalarda Rekor Kırdı: İşte İlk Tepkiler

Bitcoin (BTC) fiyatı Aralık 2017’de neredeyse 20 bin dolara çıktıktan sonra bugün birçok kripto para borsasında bu fiyat rekorunu kırmayı başardı. Neredeyse üç yıldır bu anı bekleyen kripto para yatırımcıları piyasadaki bu hareketliliğe coşkuyla karşılık verdiler. Peki Bitcoin şu ana dek hangi borsalarda rekor kırdı ve insanların tepkisi ne yönde oldu?

“Bitcoin Aralık 2017’de neredeyse 20 bin dolar olup tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı” cümlesi artık geçerliliğini yitirdi. Bu rekoru 16 Aralık 2017 tarihinde kıran BTC tam tamına 1080 gün, 25 bin 920 saat, 1 milyon 555 bin 200 dakika sonra bu rekoru egale etmeyi başardı.

Hangi borsalarda rekor görüldü?

Bitcoin fiyatı 18:40 itibarıyla henüz 20.000 doları görebilmiş değil. Fakat bazı kripto para borsaları, geçmiş verileri baz alarak, fiyatın rekor düzeye ulaştığını duyurdu. Bunların arasında Binance, Huobi gibi dev isimler yer alıyor.

binance-bitcoin-fiyat-rekor

huobi-binance-fiyat-rekor

Bugün yalnızca Binance ve Huobi’de değil Bitstamp ve Kraken gibi kripto para borsalarında da bir rekora imza atıldı. Farklı kripto para borsaları, Bitcoin’in Aralık 2017’de kırdığı fiyat rekorunu işte şu farklı sayılarla kabul ediyor:

bitcoin-kripto-para-borsasi-2017-rekor

Kripto para camiası nasıl tepki verdi?

Bitcoin fiyatının yeniden bu seviyeye çıkmasını bekleyen yatırımcılar bu anı coşkuyla karşıladılar. Kripto para borsası Kraken, Bitcoin’in rekor kırdığı haberini şu mesajla doğruladı:

“Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesinde! Bitcoin’e inanan, HODL yapan, bu günleri görmemizi sağlayan herkese şapka çıkartıyoruz.”

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, 24 Kasım’da yaptığı bir paylaşımla Bitcoin’in bu rekoru egale edeceği günü adeta “kutlu bir gün” olarak tasvir etti.

Herkes heyecanlıyken uzmanlardan “sakin olun” uyarısı

Bitcoin yeni bir rekor kırmış ve piyasayı bir coşku hali sarmışken analist ve traderlardan “sakinlik” vurgusu geldi. Sosyal medyada Mr. Freeman ismiyle tanıdığımız kripto para analisti Twitter üzerinden takipçilerine şu mesajı verdi:
“Bitcoin haftalık periyotta oldukça şişmiş durumda. Bu şişkinliği tek bir haftalık mum düşüşü ile de alabilirler, birden fazla mum ile de. Dolayısı ile fomolanmayın, RİSK YÖNETİMİ yapmadan işlem açmayın, bakiyenizi koruyun. Bir traderın en önemli önceliği, bakiyesini korumaktır.”
Bu günü “kutlu” olarak tasvir eden İsmail Hakkı Polat da coşkuya yenik düşmeyip kripto para takipçilerine temkinli olmaları yönünde uyarıda bulundu. Rüzgarın aniden yön değiştirebileceği mesajını veren Polat, şu yorumu yaptı:
“Bundan sonra ne olacağı çok belirsiz ve yatırımcıların çok dikkatli olması lazım.”
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!