Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Bu Hafta ATH Yapabilir: Kurumsallar Alacak Mal Bulamıyor!

10X Research’ün kurucusu Markus Thielen, Bitcoin fiyatında yeni bir yükseliş dalgası yaratacak faktörü açıkladı.

Markus Thielen kısa süre önce yaptığı Bitcoin açıklamasıyla dikkat çekti. Tezgah üstü (OTC) bakiyelerindeki Bitcoin miktarının ciddi oranda düşüş yaşadığını belirten Thielen, özellikle spot Bitcoin ETF ihraç eden kurumsalların borsalardan Bitcoin almak zorunda kalabileceğini söyledi.

Halihazırda borsalardaki Bitcoin sayısının da tüm zamanların en düşük seviyesine yakın bir konumda gezdiğini ve kurumsalların da bu Bitoinlere yönelmesiyle birlikte arz-talep dengesinin ciddi yükselişlere yol açabileceğini savundu.

Thielen’in açıklamasına göre OTC ticaretinde kullanılan Bitcoin miktarı 10 binden 2 bine düşerken balinalar gözlerini borsalarda kalan son Bitcoinlere dikti:

Tezgah üstü (OTC) ticaret işlemleri büyük kurumsal müşterilerle ilgileniyor ve toplam envanter verilerine göre bakiyeler 2023’ün 2. çeyreğinde yaklaşık 10.000 Bitcoin’den 2.000’in altına düştü. Bu durum, Bitcoin ETF ihraççıları gibi kurumların, piyasa yapıcılar aracılığıyla doğrudan borsalardan Bitcoin satın almak zorunda kalacaklarını göstermektedir. Arz/talep dengesizliği 1:10’dur (günlük madencilik ve günlük ETF talebi)

Analist bu artan talep ve arz kıtlığının Bitcoin fiyatını bu hafta içerisinde tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseltebileceğini kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!