Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Kaç Dolar Olacak? Üç Analist Yorumladı

Kripto para yatırımcıları Bitcoin’in yükselmeye devam edip etmeyeceğini merak ediyorlar. Peki sosyal medyadaki yorumcular Bitcoin hakkında ne diyorlar?

Bitcoin kısa süre önce 11 bin doları geçti ve şimdilik bu seviyenin üstünde kalmaya devam ediyor. Bugün 68 bin opsiyon sözleşmesinin teslim süresi dolacağı için piyasada tam olarak nasıl bir hareketlilik yaşanacak bilemiyoruz. Kripto para analistleriyse şimdiden bazı tahminler yürütmeye başladılar.

İyimser Senaryo

Kripto para camiasının sevilen iki ismi Josh Rager ve Michael van de Poppe, Bitcoin’deki anlık görünümün bullish olabileceğini düşünüyorlar. Bu iki isme göre trendde bir değişiklik olmaz ve yeni bir satış baskısı oluşmazsa Bitcoin fiyatının 12 bin dolara doğru ilerlediğini görebiliriz.

Josh Rager’ın tahminlerine göre Bitcoin fiyatı şu anda Ethereum ile birlikte hareket ediyor olabilir. Hatta “birlikte hareket etmek” bir yana dursun, Bitcoin direkt Ethereum’u takip ediyor olabilir. Eğer Bitcoin şu anda gerçekten Ethereum’u takip ediyorsa bu Bitcoin yatırımcıları için iyi haber demektir. Çünkü Rager ETH fiyatının yükselmeye devam edeceğini düşünüyor.

Rager’a göre eğer ETH fiyatı yukarıdaki grafikte gördüğümüz gibi yükselirse Bitcoin fiyatında da benzer bir hareketlilik görülmesi işten bile olmayacaktır. Öyle ki kendisi böyle bir senaryoda Bitcoin fiyatının bir sonraki durağının 12 bin dolar olacağını söylüyor.

Buna benzer bir yorumu Michael van de Poppe, yani Crypto Michael da yapıyor. Kendisi bu sabah Twitter üzerinden bir gönderi paylaşıp Bitcoin’deki kritik noktanın 11 bin 200 dolar seviyesi olduğunu söyledi. Onun tahminlerine göre BTC’nin bu seviyeyi aşması, bir sonraki hedefin 11 bin 700 dolar olduğu anlamına gelecek.

Kötümser Senaryo

Bitcoin fiyatının 12 bin dolara yükselmesi mümkün olsa da bunun tam tersi bir senaryo da gerçekleşebilir. Yerli kripto para yorumcularından Emre İşlek, yatırımcıları Bitcoin fiyatında yaşanabilecek olası bir düşüşe karşı uyarıyor.

Kendisi bundan haftalar önce, 12 Temmuz tarihinde Bitcoin ile ilgili bir analiz yapmış ve BTC fiyatının 12 bin dolara doğru ilerleyebileceğini söylemişti. İşlek bu tahmini yaptığında BTC fiyatı 9 bin 200 dolar seviyesindeydi ve bundan iki hafta sonra 10 bin dolar barajının üstüne geçti.

Bitcoin’in yükseleceğini iki hafta öncesinden kestiren İşlek, fiyatın şimdi kısa süreli de olsa düşüş yaşayabileceğini düşünüyor. Bitcoin’in şimdi geçtiğimiz günlerde geçtiği “dirençleri test etmeye” başlayacağını söyleyen İşlek, önümüzdeki günlerde şöyle bir senaryo yaşanabileceğini söylüyor:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment