Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatını 25 Bin Dolar Seviyesine Çıkaran Şey Neydi?

Blockstream kurucusu Adam Back, Bitcoin fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 25 bin dolar sularına çıkaran şeyin ne olduğu konusunda fikirlerini paylaştı. Ünlü on-chain analist Willy Woo da Back’in fikirlerine katıldığını dile getirdi. İkili BTC fiyatını rekora bu kez rekora çıkaran şeyin kurumsal yatırımcıdan çok perakende alıcılar olduğunu düşünüyor.

Blockstream CEO’su ve Bitcoin destekçisi Adam Back, BTC fiyatını bir kez daha rekor seviyelere taşıyan itici gücün ne olduğu konusunda görüşlerini paylaştı. Bitcoin fiyatı 26 Aralık gününün ilk saatlerinde 25 bin dolara kadar çıkarak rekor tazeledi. Back attığı tweet ile bu rekorda katalizör faktörün kurumsal yatırımcılar değil, perakende yatırımcılar olduğunu ileri sürdü.

Blockstream kurucusu, BTC’yi yeni rekora taşıyan bu itici gücün Noel tatilinde büyük ihtimalle faaliyet göstermeyen kurumsal yatırımcılardan çok evlerinde klavye başında oturan perakende yatırımcı olduğunu savundu. Back’in bu analizine “kesinlikle katıldığını” belirten on-chain analist Willy Woo, kısa süre sonra konu ile ilgili kendi yorumunu da paylaştı.

Perakende alıcı oyuna giriyor

Twitter’da 180 binden fazla takipçiye sahip olan analist Willy Woo paylaştığı grafik ile Bitcoin döngüsü yorumunda bulundu. Spot borsalardaki BTC kıtlığının durduğunu söyleyen Willy Woo, bunun makro düzeydeki döngünün birikme aşamasının tamamlanması anlamına gelebileceğini söyledi. Woo’ya göre, bu döngünün bir öncekinin adımlarından takip ederse, fiyatın yükselmesinden etkilenen perakende yatırımcıların yüklü alım yapmaya başlamasıyla borsalardaki BTC rezervi artabilir.

Willy Woo tarafından paylaşılan ve spot borsalardaki BTC arzını gösteren grafik. Kaynak

Perakende yatırımcıların coinlerini borsalarda saklama eğiliminin daha fazla olduğuna değinen Woo, bunun da bir sonraki döngüde borsalardaki arzın yükselmesini sağladığını söyledi. Woo bu yeniden birikme aşamasının, son döngüden 2 kat güçlü olduğunun da altını çizdi. Aynı zamanda bu döngünün tamamlanmasının da iki kat uzun sürdüğünü belirten Woo, durumun oldukça “bullish” olduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!