Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatının Düşmesine Yol Açan Baskı Hafifliyor: Ralli Devam Edebilir!

Bitcoin (BTC) fiyatı, geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde piyasada oluşan satış baskısı sebebiyle düzeltme yaptı.

Blockchain analiz platformu CryptoQuant’taki bir paylaşıma göre Bitcoin’in üstündeki satış baskısı, hafiflemeye başladı.

Halving sonrası baskı oluştu

Bitcoin fiyatının son haftalarda düşmesine sebep olan gruplardan biri, Bitcoin madencileriydi.

Nisan’da yapılan halving sonrasında Bitcoin blok ödülü yarı yarıya kesildi. Bunun sonucunda madencilerin günlük elde ettiği toplam gelir miktarı da yaklaşık yarı yarıya azaldı. Bu, yeteri kadar verimli çalışmayan madencilerin piyasadan çıkması, kalanların ise cihazlarını güncellemesi ile sonuçlandı.

Madenciler, bu süreç içerisinde işletme maliyetlerini karşılayabilmek adına OTC’ler aracılığıyla yüklü miktarlarda Bitcoin sattı.

Madenci satışları yavaşlıyor

CryptoQuant paylaşımına göre Bitcoin piyasası, birkaç haftadır madencilerin piyasaya soktuğu coinleri absorbe etmeye çalışıyor.

quicktake-image

Analist, “Neyse ki madencilerin cüzdanlarından çıkan Bitcoin miktarı, son dönemlerde hızlı bir şekilde azalıyor” dedi ve ekledi:

“Başka bir deyişle, madencilerin satış baskısı azalıyor ve onların oluşturduğu satış hacminin tamamı absorbe edilirse yukarı yönlü rallinin devam etmesi için gerekli şartlar oluşabilir”

Analist, 2024’ün üçüncü çeyreğinden itibaren kripto para piyasasında pozitif hareketliliklerin görülebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!