Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fonlarına Trump Dopingi: Kurumsallar 400 Milyonu Aşkın Para Akıttı!

Bitcoin (BTC) fiyatı bir miktar yükseliş sonrası 65.000 bin doları aşmaya çalışırken kurumsal kripto para fonlarına 407 milyon dolarlık giriş gözlemlendi.

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 147 milyon dolar çıkış yaşayan kripto para fonlarına bu sefer 407 milyon dolarlık bir giriş olduğu belirtildi.

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı sonrası olumlu havaya yeniden bürünen Bitcoin’de kurumsal yatırımcılar da harekete geçmişti.

Spot ETF’lerde durum genel olarak olumlu seyrederken geçtiğimiz hafta Grayscale fonları, önceki haftalara göre devasa çıkış yaşamadı. Buna paralel olarak BlackRock’ın ve Fidelity’nin devasa yatırımları ile hafta pozitif kapandı.

Ethereum ETF’lerinin işleme başlamasının yalnızca birkaç hafta artıyla, birçok hafta eksi ile kapanmıştı. ETF listelemelerinin ardından 4. haftada pozitife dönen Ethereum, o dönemden beri çıkışını sürdürüyor. Çıkışlarda olduğu gibi girişlere da liderlik eden Bitcoin’e geçtiğimiz hafta tam 419 milyon dolar yatırım geldi.

CoinShares yayınladığı raporda, şu ifadelere yer verdi:

Son ABD başkan yardımcısı tartışması ve Cumhuriyetçiler lehine değişen anket sonuçlarının dijital varlıkları daha destekleyici olarak algılanmasıyla girişlerde ve fiyatlarda ani bir artışa yol açmasıyla net bir şekilde ortaya çıktı. Beklendiği gibi, son girişlerin politik doğası nedeniyle ABD 406 milyon dolar ile en büyük paya sahip oldu. Dikkate değer girişlerin olduğu diğer tek ülke ise 4,8 milyon dolar ile Kanada oldu.

Altcoinlere girişler hız kazanıyor

Kurumsal yatırımcılar bir süredir Solana, Chainlink, Cardano, Litecoin ve Ripple gibi birçok altcoin’e yatırım yapıyordu. Ancak kurumsallar, Bitcoin’de yaşanan düşüş ile birlikte birçok altcoinden de kaçış gerçekleştirmişti.

Son rapora göre kurumsal yatırımcılar altcoinleri yeniden toplamaya başladı.

Solana’ya 600 bin dolar para akıtan kurumsallar Litecoin’e 100 bin dolar, Ripple’a 1,1 milyon dolar yatırım yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!