Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fonlarında 600 Milyonluk Dev Çıkış: Kurumsallar Yeni Bir Altcoin Topladı!

Bitcoin (BTC) fiyatı düzeltme sonrası 66 bin dolar üzerinde çıkmaya çalışırken kurumsal kripto para fonlarından 600 milyon dolarlık dev bir çıkış gözlemlendi.

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 2 milyar dolar giriş gören kurumsal kripto para fonlarından son 3 ayın en büyük çıkışı olan 600 milyon dolarlık çıkış olduğu belirtildi.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi yüksek seviyeye ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta Grayscale fonları ciddi miktarda eksi ile kapatırken diğer ETF ihraççılarına olan ilgi oldukça düşük seviyede seyretti. Dijital varlık ürünlerinden toplam 600 milyon dolarlık giriş olurken 5 haftalık giriş serisi de bozulmuş oldu.

Ethereum, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından gelen onay ile birlikte ilgi görmeye devam ederken geçtiğimiz hafta, Bitcoin’deki büyük çıkışa rağmen giriş gördü.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 621 milyon dolarlık çıkış ile yine Bitcoin (BTC) yer aldı.

Öte yandan Ethereum’a (ETH) ise 13,1 milyon dolar değerinde ciddi miktarda fon girişi oldu.

LIDO’ya dev yatırım

Kurumsal yatırımcılar Ethereum’a giriş yaparken Lido DAO (LDO), Cardano (ADA) Chainlink (LINK), Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC) de talep gördü.

Solana’ya olan ilgi azaldı ve 200 dolarlık çıkış yaşandı. Öte yandan LDO’ya 2 milyon dolar, Chainlink’e 700 bin dolarlık, Ripple’a 1,1 milyon dolarlık, Cardano’ya 700 bin dolarlık ve Litecoin’e ise 800 bin dolarlık dolarlık para girişi oldu.

Kurumsal yatırımcılar, normal şartlarda birçok altcoin’e yatırım yaparken Lido DAO’nun bu listeye dahil olarak 2 milyon dolarlık yatırım alması büyük dikkat çeken nokta oldu.

Coinshares raporuna göre en çok giriş yapan ülke olarak Alman yatırımcılar, en çok çıkış yapan ülke olarak ABD’li yatırımcılar yer aldı. Bunların büyük kısmını spot Bitcoin ETF ihraççılarından giren ve çıkan miktarlar oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!