Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Geçen Yıl Rusya’ya 50 Milyar Ruble Kazandırdı: Tam Bilanço Açıklandı!

Rusya’nın 2023 Bitcoin (BTC) bilançosu belli oldu.

Rus haber ajansı iz, Rusya’nın Bitcoin bilançosunu paylaştı. Haberde, Rusya’da 2023 yılı boyunca 54 bin Bitcoin’in üretildiği ve bu faaliyetlerin devlete yaklaşık 50 milyar ruble vergi geliri sağladığı bildirildi.

Doğu Ekonomik Forumu’nun (VEF-2024) “Endüstriyel Madencilik” oturumunda konuşan Endüstriyel Madencilik Derneği Başkanı Sergey Bezdelov, bu bilgileri paylaştı.

Bezdelov açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

2023 yılında Rusya’da toplamda 54 bin Bitcoin üretildi. Yaptığımız tahminlere göre endüstriyel madencilik sayesinde yıllık 50 milyar ruble vergi artışı elde ediliyor. Artık doğru ve dengeli bir düzenleme yasamız var. 50 milyar ruble, mevcut koşullarla elde edilen bir rakam, ancak yeni yatırımcılar geldikçe bu miktar daha da artacak.

Bezdelov, ayrıca yeni yatırımcılarla birlikte altyapı yatırımcılarının da ülkeye geleceğini belirterek, bu durumun vergi gelirlerini daha da artıracağını vurguladı. Yeni yatırımların hem madencilik faaliyetlerine hem de ilgili altyapıya katkı sağlayacağını söyledi.

Daha önce, 8 Ağustos tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kasım ayından itibaren ülkede kripto para madenciliğini yasallaştıracak bir yasa imzaladığı duyurulmuştu.

Buna göre, Rusya’da kripto madenciliği yapma hakkı, Rusya Dijital Kalkınma Bakanlığı’nın kayıtlarına dahil olan Rusya’daki tüzel kişiler ve bireysel girişimciler için mümkün olacak.

Ayrıca, bireysel girişimci olmayan Rus vatandaşları da belirlenen enerji tüketim sınırlarına uymak şartıyla madencilik faaliyetlerinde bulunabilecek. Madencilik altyapısı operatörleri de yine bu kayıtlara dahil edilerek faaliyet gösterebileceği aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!