Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Gelecek Haftalarda Bu Etkenler Sayesinde Rekor Kırabilir

Yatırımcılar, piyasada oluşan coşku havasının, yaklaşmakta olan halving’in ve kurumsal alım baskısının Bitcoin fiyatını yeniden rekor seviyelere çıkaracağını düşünüyor.

Nisanda gerçekleşecek halving ile dolaşıma giren yeni Bitcoin miktarı, yarı yarıya azalacak. Her dört yılda bir gerçekleşen halving, geçmiş yıllarda Bitcoin fiyatının yükselmesiyle sonuçlandı.

Hectic Labs CEO’su Bryan Legend, “Bu beklenti hep alım hareketliliğinin artmasına ya da deyim yerindeyse ‘FOMO’ya yol açıyor. Yatırımcılar arzdaki kesintinin fiyatları yukarı taşımasını ve yeni bir boğa piyasasına girilmesine katkıda bulunan, halving öncesi bir ralli bekliyor.” dedi.

Legend, “Ancak halving’in kendisinden önce başlayan ralli, kısa vadede kâr almak için harika bir zaman.” diye ekledi.

Uzmanlar, halving’in yanı sıra kurumsal yatırımcıların da Bitcoin’i olumlu etkilemesini bekliyor.

Bitget Research baş analisti Ryan Lee, “Bitcoin halving’ine 54 gün kalmış ve Fed’in yılın ortasında faiz indirmesi beklenirken Bitcoin fiyatı için 50 bin dolarda bir destek seviyesi bulunuyor ve fiyat, mart ayında tarihi rekor seviyelere çıkabilir.” dedi.

Lee, “ABD’deki dokuz Bitcoin ETF’sinin işlem hacmi de geçen hafta 3,2 milyar dolar ile yeni bir rekor kırdı ve bu, kurumların bullish olduğuna işaret ediyor.” yorumunu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!