Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Haftalık Grafiğinde Tarihte Bir İlk: Gerçekleşirse Yeni Bir Düşüş Trendini Tetikleyebilir!

Bitcoin (BTC) haftalık grafiği birçok yatırımcı için düşüş sinyali anlamına gelen “Death Cross” oluşumuna hiç olmadığı kadar yaklaştı. Eğer bu gerçekleşirse Bitcoin haftalık bazda ilk defa Death Cross yaşamış olacak.

Bitcoin fiyatı uzun süredir düşüş eğilimi gösterirken teknik grafikte bu doğrultuda kötü bir görünüme bürünmeye başladı. Haftalık grafiğe bakıldığında 50 haftalık hareketli ortalamanın (50MA) hızla düştüğü ve tarihte ilk kez 200 haftalık MA‘nın altına doğru hareket ettiği görülüyor. Eğer önümüzdeki süreçte ani ve beklenmedik fiyat hareketlilikleri yaşanmazsa haftalık grafikte tarihte ilk kez görülecek “Death Cross” muhtemelen ocak ayının ikinci haftasında gerçekleşecek.

Bu durumun gerçekleşmesi halinde her iki hareketli ortalamanın üst üste geldiği hafta “Death Cross” haftası olarak anılacak. Analistler, ayı piyasası boyunca MA50’nin güçlü bir direnç olarak işlev gördüğünü ve MA200 ile kesişmesinin yeni bir düşüş trendini tetikleyebileceğini düşünüyor.

Öte yandan bütün analistler aynı fikri paylaşmıyor. Bazı analistler “Death Cross” verisinin gecikmeli bir gösterge olduğunu ve güvenilmez olduğunu düşünüyor. Bu düşünceyi 2020 yılının Mart ayındaki Death Cross’un dip seviyeye denk gelmiş ve o noktadan sonra yükselişin başlamış olması destekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!