Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Halving Madencileri Nasıl Etkileyecek? Bitcoin Madencilik Projesi Bitcoin Minetrix’e Halving Dopingi

Lider kripto para birimi Bitcoin Mart 2024’te tüm zamanların en yüksek seviyesini gördükten sonra tüm gözler, Nisan ayının ortasında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin halving yani Bitcoin yarılanmasına çevrildi. 

Bitcoin halving ile madencilerin yeni Bitcoin bloğu başına aldıkları ödülün yarı yarıya azaltılması söz konusu olacak. Yarılanmanın amacı, Bitcoin ağına giren yeni coin arzını yavaşlatmak şeklinde açıklayabiliriz. Protokol gereği 210 bin blokta bir gerçekleşen Bitcoin halving, kripto para biriminin kodlamasında yer alan bir olay.

Bitcoin yarılanmasının tahminlere göre 15 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. Halving ile madencilik ödülü blok başına 3,125 BTC olarak güncelleniyor. Halving sonrasında Bitcoin fiyatının ne şekilde etkileneceği ise en çok merak edilen konuların başında geliyor. 

Önceki Bitcoin halving’lere baktığımızda 2012’deki ilk yarılanmadan önce yaşanan Bitcoin fiyatındaki yükselişin 2013 sonlarında yerini düşüşe bıraktığını görüyoruz. 2016 yılındaki ikinci Bitcoin halving’den dokuz ay sonra BTC fiyatının yükseliş trendine girdiği ve 12 ay sonra ATH yaptığını biliyoruz. Mayıs 2020’deki son halving sırasında ise benzer bir döngünün söz konusu olduğunu ve BTC fiyatının yükseliş yakaladığını söylemek mümkün. 

Günümüz analizlerinde halving öncesi madencilik zorluğunun ciddi oranda arttığını görüyoruz. Zorluktaki artışa rağmen Bitcoin fiyatının yukarı yönlü hareketi, madencilerin daha fazla kar elde etmesine olanak sağlıyor. Bitcoin halving ile madencilik ödülleri yarılansa dahi yeni bir ralli söz konusu olursa ve BTC yeniden ATH yaparsa madencilerin bu işten karlı çıkma ihtimali bulunuyor. 

Bitcoin fiyatı 14 Mart’ta gerçekleşen ATH ile 73 bin 750 dolar bandına çıktıktan sonra CoinMarketCap verilerine göre bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 69 bin dolardan işlem görüyor. 

Mevcut BTC fiyatı kurumsal yatırımcılar için hala düşük seviyelerde olsa da küçük yatırımcıların BTC yatırımı yapması pek mümkün olmuyor. Buna rağmen Bitcoin ile ilgilenen ve halving öncesi kısa vadede kar getirecek projelere yönelen yatırımcılar, zahmetsiz BTC madenciliği çözümü sunan Bitcoin Minetrix token satın almak için adeta sıraya giriyor.

Bitcoin Minetrix Token 13 Milyon Dolara Ulaştı

Katılımcılarına zahmetsiz, merkeziyetsiz ve masrafsız BTC madenciliği yapma fırsatı tanıyan Bitcoin Minetrix ön satışı oldukça hızlı ilerliyor. Aşamalı ön satış etkinliği ile yatırımcıların karşısına çıkan proje, Bitcoin Halving öncesinde hareketli günler yaşıyor. 

BTCMTX sembolü ile ön satışa sunulan Bitcoin Minetrix tokenler, sahiplerine Stake Et ve Madencilik Yap mekanizmasından faydalanma imkanı tanıyor. Yatırımcılar, BTCMTX tokenleri bulut madenciliği kredileri ile stake edebiliyor. Bulut madenciliği kredileri,  madencilik süresi boyunca yakılıyor ve elde edilen BTC’ler yatırımcıların cüzdanına aktarılıyor. 

Bitcoin Minetrix platformunda katılımcılar sadece tek bir şey için harcama yapıyor: Bitcoin Minetrix token satın almak. Kripto meraklılarının projeye yoğun ilgi göstermesi de tamamen bu mekanizmadan kaynaklanıyor. Herhangi bir yazılım, donanım veya enerji çözümüne gerek duymadan ve madencilik sözleşmesine para harcamadan madencilik yapma fikri, pek çok yatırımcıyı cezbediyor. 

Bitcoin Halving öncesinde BTC ile ilintili projelere yönelen yatırımcılar, BTCMTX ön satışına ilgi gösteriyor. Ön satışta toplanan fonlar 13 milyon dolara ulaşırken stake edilen token sayısı 763 milyonu aşıyor. 

Proje, ETH bloğu başına 158,5 BTCMTX token ödül dağıtıyor. Staking mekanizmasındaki APY ise yüzde 55 bandında konumlanıyor. Bitcoin Minetrix ekibi, BTC’nin başarısını yeniden yaşatmayı ve yatırımcılara kazanç sağlamayı hedefliyor. 

Bitcoin Minetrix Token Nasıl Satın Alınır?

Yatırımcılar, düzenlenen ön satış etkinliği sayesinde indirimli fiyatlardan Bitcoin Minetrix token satın alma imkanı buluyor. BTCMTX token, Ethereum blok zincirinde konumlanan ve ERC-20 protokolüne uyan bir kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor. 

BTCMTX tokenlerin toplamda 4 milyar adet token arzı bulunuyor. Bu arzın 1 milyar 400 milyonu ön satış ile erken yatırımcıları ile buluşuyor. Toplam token arzının yüzde 42,5’i Bitcoin madenciliğine, yüzde 35’i pazarlamaya, yüzde 15’i topluluğa ve yüzde 7,5’i ise staking mekanizmasına tahsis ediliyor. 

Ön satışın 40 aşaması bulunuyor ve her aşamada BTCMTX token fiyatı artırılıyor. Dolayısıyla yatırımcılar ne kadar erken aşamada projeye dahil olursa o kadar az ödeme yapıyor. 

İlk aşamada BTCMTX token fiyatı 0,011 dolar iken son aşamada bu fiyat, 0,0148 dolara çıkıyor. Yatırımcılar kademeli fiyat artışı stratejisi sayesinde daha borsa listelemeleri gerçekleşmeden potansiyel kazanç elde etme imkanı buluyor. BTCMTX tokenleri stake eden katılımcılar ise havuzdaki payları ve APY’ye göre pasif gelir elde etme fırsatı yakalıyor. 

Şu ana kadar toplanan fonların 13 milyon dolara ulaştığı ön satışın mevcut aşamasında yatırımcılar, 0,0144 dolar karşılığında 1 BTCMTX token satın alabiliyor. Bir sonraki aşamada token fiyatı, 0,0145 dolara yükseliyor. 

Yatırımcılar minimum 10 dolarlık yatırım yaparak Bitcoin Minetrix ön satış etkinliğine katılabiliyor.  Kripto meraklıları, ETH, USDT, BNB, MATIC veya kart işlemleri kullanarak Bitcoin Minetrix token satın alabiliyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!