Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Halving Sonrası Madencilerin Yarısı Cihaz Kapatsa Ne Olur?

Lider kripto para birimi Bitcoin’in her dört yılda bir yaşanan blok ödülü yarılanmasına 9 günden de az bir süre kaldı ve mevcut fiyatlar aslında birçok uzman ismi korkutuyor. Eğer Bitcoin 8.000 dolar bandında Halving’i gerçekleştirirse, bu birçok küçük çaplı madencinin cihaz kapatacağı anlamına geliyor.

Peki madencilerin %50’si cihazlarını kapatırsa ağda ne olur? Bitcoin konusunda uzmanlaşan ünlü yatırımcı Andreas Antonopoulos, yakın zamanda gerçekleştirdiği bir podcast’inde bu durumu masaya yatırdı. Böyle bir durumda ya işlem ücretleri ciddi anlamda artış yaşar, ya da blok alanı veya işlem kapasitesi artar. Antonopoulos bu iki senaryodan hangisinin yaşanacağının önceden tahmin edilemeyeceğini ve blok ödülü yarılanmasının beklenmesi gerektiğini savunuyor.

Daha fazla SegWit işleminden veya Schnorr/taproot gibi yeni teknolojilerin kullanıma alınmasından dolayı işlem kapasitesinin  artabileceğini belirten ünlü isim, blok başına daha fazla işlem yapabilmek için daha büyük blok boyutuna geçiş yapılmasının da mümkün olduğunu vurguladı.

Sonuç ne olursa olsun BTC ağının kendisini ayarlayıp işlemleri aktarmaya devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment