Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Halving’i İçin Az Kaldı: Hangi Gün Saat Kaçta Gerçekleşecek?

Bitcoin’de (BTC) 4 yılda bir gerçekleşen yarılanmaya (halving) son 20 gün kaldı.

NiceHash tarafından aktarılan verilere göre sıradaki Bitcoin yarılanması 19 Nisan 2024 Tİ 15.00 sularında gerçekeleşecek. Yarılanmayla birlikte madencilere blok başına verilerin Bitcoin ödülü 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşürülecek.

Bitcoin yarılanmasının tarihi, ağın zorluk seviyesine bağlı olarak artı veya eksi yönlü sapmalar gösterebilmektedir. Tam tarihi önceden açıklamak mümkün olmasa da aşağı yukarı gerçekleşeceği günü kestirmek mümkündür.

Bitcoin yarılanması, Bitcoin protokolünde her 210.000 blokta bir gerçekleşen bir ödül yarılama sistemidir. Bu sistemde, madencilere her blok için verilen Bitcoin ödülü yarıya indirilmektedir. Bu, Bitcoin arzının artış oranını yavaşlatmakta ve varlık özelindeki enflasyonu kontrol etmeye yardımcı olmaktadır.

Geçmişteki yarılanmalar, Bitcoin fiyatında önemli artışlara neden olmuştur. Bunun nedeni, arzın azalması ve talebin sabit kalması veya artmasıyla ilgilidir. Yarılanmadan sonra, Bitcoin’i madencilik yapmak daha zor ve daha az karlı hale gelecektir. Bu, madencilerin Bitcoin satmasına ve fiyatın düşmesine de neden olabilmektedir.

Öte yandan dev madencilik şirketleri yarılanma hazırlığı olarak daha üst teknolojiye sahip madencilik cihazlarına yönelik yatırımda bulunarak aradı farkı kapatma eğiliminde olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!