Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hash Oranı Çin’deki Denetimler Nedeniyle Düşmüş Olabilir

Bitcoin hash oranında 24 saat içerisinde yüzde 2 oranında düşüş görüldü. Bu durum, Çin’de güvenlik önlemi amacıyla gerçekleştirilen elektrik kesintilerinden kaynaklanıyor olabilir.

Bitcoin hash oranı, Ycharts verilerine göre 24 saatlik zaman diliminde yüzde 2,13 oranında düşerek 169 milyondan 165 TH/s’ye geriledi. Madencilik havuzlarının hash oranlarına bakıldığında; F2Pool, AntPool, BTC.com, Poolin, Binance Pool gibi havuzların düşüş kaydettiği görülüyor.

bitcoin-hash-rate-pool
Kaynak

Çin hash oranını nasıl etkilemiş olabilir?

Xinhua haber ajansına göre, mart ve nisan aylarında Çin’in Shanxi, Guizhou ve Xinjiang eyaletlerinde ölümle sonuçlanan kazalar meydana geldi. Bu kazalar kömür madenlerinde yaşandı ve gaz patlaması, su baskını gibi olaylar meydana geldi. Kazalar sonucu 12 kişi hayatını kaybederken 21 kişi mahsur kaldı.

Yaşanan olaylar neticesinde güvenlik önlemi amacıyla kömür yakıtlı elektrik santrallerinde denetleme yapıldı ve büyük veri merkezlerinin elektriği kesildi. Güvenlik amacıyla yapılacak kapsamlı denetimlerin kısa vadede bölgedeki ilgili sektörleri etkileyebileceği söyleniyor.

Denetim yapılan bölge yüksek hash oranına sahip

Çin’in kuzeybatısında bulunan Xinjiang eyaleti, Cambridge BEC endeksine göre aylık bazda Çin’deki hash oranının yüzde 30’unu oluşturuyor. Çin’in hash oranı, diğer ülkelerle kıyaslandığında yüzde 65,08’lik orana sahip. Çin’i yüzde 7,24 ile ABD ve yüzde 6,90 ile Rusya izliyor. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!