Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hash Oranı Rekor Kırdı

Bitcoin ağındaki hash oranı kısa süre önce yeni bir rekor kırdı. Blockchain verilerine göre ağdaki toplam hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Yeni Rekor Geldi

Bitcoin ağındaki hash oranının yüksek olması, madencilerin aktif bir şekilde çalıştıklarını ve ağın güvende olduğunu gösteriyor.

Bitcoin’in hash oranı 2020’nin ilk gününde 119 TH/s’ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Bu rekorun kırılmasının üstünden yalnızca birkaç gün geçmişken ağdaki hash oranında yeni bir rekor daha görüldü.

Blockchain.com verilerine göre Bitcoin’deki hash oranı bugün itibarıyla 120 TH/s’ye kadar çıktı ve böylece tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşılmış oldu.

Halving Yaklaşıyor

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde birkaç yüz dolar değer kazandı ve 8 bin 300 dolar seviyesinin üstüne çıktı.

Ayrıca Bitcoin’in Mayıs 2020’de bir halving sürecinden geçmesi, böylece ağdaki blok ödülünün 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşürülmesi bekleniyor. Bitcoin madencileri blok ödülü yarılanmadan önce olabildiğince yoğun bir şekilde çalışmaya ve BTC toplamaya çalışıyorlar.

Şu an için hash oranındaki artışın büyük ölçüde Bitcoin fiyatındaki hareketlilik ve yaklaşmakta olan halving ile körüklendiği söylenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment