Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Haziran’dan Beri İlk Defa 8.000 Dolar Altına Geriledi!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) aylarca süren düşük volatilite ve 10.000 dolar üzerinde seyirden sonra, dün inanılmaz bir düşüş yaşadı ve Haziran ayından bu yana ilk defa 8.000 dolar altını gördü.

BTC 30 dakikalık süre içerisinde 7.890 dolara kadar düştü ve düşüşün sebebi hala kesin gözükmüyor. Bazıları bunun 200 günlük hareketli ortalamanın sonucu olduğunu vurgularken, bazılarına göre Bakkt, bazılarına göre ise madencilik ağında yaşanan sert hash rate düşüşü BTC’yi 8.000 dolar altına çekti.

Bunun yanı sıra düşüş esnasında piyasada göremeyeceğimiz ilginç olaylar da yaşandı. İlk olarak Bitcoin’in 8.000 dolar bandına düşmesi ile Binance üzerinde Bitcoin 1800 dolar gibi inanılmaz bir işlemden çok kısa süreliğine satıldı. Bu da aslında yatırımcıların panik olduğunu ve yanlış emir girdiğini göstermekte.

Bitcoin Düşüşü ve Etkileri

Bunun yanı sıra yaşanan bu inanılmaz düşüş BitMEX üzerindeki birçok long pozisyonun tasfiye olmasına neden oldu ve analistler özellikle 9.000 dolardaki destek seviyesinin kırılması ile zararın arttıkça arttığını kaydetti. Şu an için kripto para piyasasındaki hiçbir analist düşüş hakkında kayda değer bir tahminde bulunamıyor ve Brian Kelly balinaların bile böyle bir büyük düşüş karşısında şaşırdığını itiraf etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment