Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Henüz Altın Gibi Kullanılamıyor

Deutsche Bank’in araştırmalarına göre Bitcoin fiyatındaki dalgalanmalar, BTC’nin altın gibi kullanılmasını zorlaştırıyor.

Dünyaya Yayıldı

Deutsche Bank çağımızda kullanılan ödeme yöntemleriyle ilgili yeni bir rapor yayınladı ve burada Bitcoin ile ilgili bazı notlar paylaştı.

Finans dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Deutsche Bank’in araştırmalarına göre kripto paralar artık dünya genelinde popüler hale geldiler. Bu, kripto para kullanımının gelip geçici bir trend olmadığının bir göstergesi olabilir. Ne var ki Deutsche Bank kripto paraların hala gelişim aşamasında olduğunu ve daha gidilecek çok yol olduğunu belirtiyor.

Fiyattaki Dalgalanmalar

Deutsche Bank kripto paraları genel olarak değerlendirmenin yanı sıra Bitcoin’in kullanım alanlarını da değerlendirdi.

Bitcoin günümüzde bazı yorumcular tarafından dijital altın olarak adlandırılıyor. Bunun başlıca sebebi ise insanların zorlu ekonomik koşullarda paralarını Bitcoin’e aktarıp, Bitcoin’i adeta güvenli bir liman olarak kullanabilmeleri. Ancak Deutsche Bank, Bitcoin’in fiyattaki hareketlilikler yüzünden tam anlamıyla altın işlevi görmediğini belirtiyor.

Deutsche Bank’in araştırmalarına göre insanlar yine fiyattaki hareketlilikler yüzünden Bitcoin ile ödeme yapmakta da zorlanıyorlar. Bitcoin ile yapılan ödeme işlemlerinin yıllar içerisindeki değişimini gösteren Deutsche Bank, günümüzde çoğu insanın hala ödeme yapmak için Bitcoin’i tercih etmediğini vurguluyor.

Ne var ki Deutsche Bank bu durumun ilerleyen yıllarda değişebileceğini, kripto paraların ödeme dünyasını kökten değiştirebileceğini de ekliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment