Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Henüz Fed Politikasını Fiyatlamadı: Kripto Paralar Bir Düzeltme Yaşayabilir!

Bitfinex Türev Ürünler Başkanı Jag Kooner, kripto para piyasasında düşüş yaratabilecek faktörü açıkladı.

Kripto para borsası Bitfinex’den Jag Kooner, ABD Merkez Bankası etkisinin kripto para piyasasına negatif yansıyabileceğini dile getirdi. FED Başkanı Jerome Powell’ın faiz indiriminin ertelenmesine ilişkin son açıklamasının piyasalarda henüz fiyatlanmadığını öne süren deneyimli isim, bu durumun düşüş riskini beraberinde getirdiğini savundu.

Powell, ocak ayının sonunda yaptığı açıklamada enflasyonun henüz istedikleri kadar gerilemediğini belirterek mart ayında bir faiz indirimi öngörmediğini vurgulamıştı. Fakat bu açıklamalara rağmen kripto para piyasası dahil risk ürünlerinin çoğu güçlü fiyat hareketini korumaya devam etti. Beklentiler FED’in mayıs ayında faiz indirimine gideceği yönünde şekilleniyor.

Kooner, açıklamasının detaylarında dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Piyasa şu anda FED’in, Powell’ın açıklamalarının ima ettiğinden daha güvercin olmasını fiyatlıyor. Fakat indirimin ertelenmesi bence hala piyasada fiyatlanmadı. Faiz indirimine yönelik piyasa beklentileri yüksek olmaya devam ederse ve bir sonraki FOMC toplantısı da bir duraklama ile sonuçlanırsa, kripto para piyasası kısa vadede düşebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!