Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Altyapı Desteği Sunan Blockstream 210 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Bitcoin (BTC) için altyapı hizmeti sağlayan ve madencilik sektöründe de faaliyetleri bulunan Kanada merkezli Blockstream, 210 milyon dolarlık yatırımla toplamda 3.2 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

2014 yılında kurulan Blockstream’in düzenlediği B Serisi yatırım turuna portföy yönetim şirketi Baillie Gifford ve Bitfinex ile Tether’ın bağlı olduğu iFinex katıldı. Diğer yatırımcıların ismi paylaşılmadı.

Victoria merkezli olan ve toplamda üç ofisi bulunan şirket, A Serisi yatırımını 2016’nın başında almıştı.

Satoshi Nakamoto’dan atıf almış Adam Back ve Bitcoin’in geliştirici ekibinden Gregory Maxwell gibi isimler tarafından kurulan Blockstream; traderlara, borsalara, kurumsal yatırımcılara çeşitli hizmetler sunuyor.

Şirketin yelpazesinde Blockstream Mining adlı bir madencilik hizmetinin yanı sıra Bitcoin işlemlerini hızlandırmak için sidechain’de konumlanan Liquid Network adlı bir mutabakat ağı gibi ürünler yer alıyor.

Alınan yatırım; madencilik faaliyetlerini büyütmek, Liquid’i geliştirmek, Blockstream Energy’yi ileriye taşımak gibi amaçlar için kullanacak.

Blockstream, bu yatırımı duyururken İsrail merkezli bir Bitcoin donanım şirketi olan Spondoolies’i de satın aldığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!