Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Gözler Bu Haftaki ABD Verilerinde: Yerel Dip Bulundu Mu?

Kripto para analistlerine göre Bitcoin (BTC), son günlerdeki düzeltmenin ardından yerel dip noktasını buldu.

CryptoQuant analisti, geçtiğimiz son üç haftada yaklaşık %15’lik düzeltme yaşayan Bitcoin’in artık daha sağlıklı durumda olduğunu yazdı.

Bitcoin yatırımcıları denge kuruyor

Vadeli işlem sözleşmeleri piyasasındaki açık pozisyonlar, son üç haftada yaklaşık 3 milyar dolar küçüldü. Piyasada görülen likidasyonların büyük kısmı, uzun pozisyonlardan oluştu.

quicktake-image

Sürekli vadeli işlem sözleşmelerindeki fonlama oranı ise 0 seviyesine yaklaştı. Analist, “Bu, alıcılar ve satıcılar arasındaki dengenin arttığına ve daha sağlıklı ve daha az optimistik bir yapının oluştuğuna işaret ediyor” dedi.

quicktake-image

Bitcoin, yerel dip noktasını buldu

Bitcoin fiyatı, kısa vadeli yatırımcıların kar gerçekleştirdiği 62.600 dolar seviyesini kısa süreliğine geçti. Kısa vadeli yatırımcılar, şu anda küçük miktarlarda zarar yaşıyor. Analist, bu seviyelerin “Yukarı yönlü trendlerde tarihsel olarak yerel düzeltmeler için destek sağladığını” söyledi.

ABD’deki makroekonomik veriler, son haftalarda kripto para piyasalarını önemli ölçüde etkiledi. ABD’nin Perşembe günü GSYİH, Cuma günü enflasyon ile ilgili verilerini açıklaması bekleniyor.

Analist, Bitcoin fiyatının kısa vadede bunlar tarafından belirleneceğini ancak şu an için yerel dibi bulmuş olabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!