Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Warren Buffett Stratejisi Devreye Girmeli: Boğanın İtici Gücü Olacak!

Stablecoin piyasası, 172 milyar dolarlık devasa nakit rezerviyle Bitcoin (BTC) fiyatlarındaki olası bir yükselişi hızlandırabilir. 

CoinMarketCap’ten Alice Liu’nun değerlendirmesine göre stablecoin piyasası devasa bir nakit rezervi gibi ve kripto piyasalarındaki fiyat artışlarını hızlandırabilecek potansiyele sahip vurguladı. Bu durum, Berkshire Hathaway’in büyük miktarda nakit tutma stratejisine benzer şekilde değerlendiriliyor söyledi.

Liu, CoinDesk’e verdiği demeçte, 172 milyar dolarlık stablecoin pazarının, Bitcoin fiyatlarının yeniden yükselmeye başlaması ve piyasa momentumunun güçlenmesi halinde kripto paralara hızlıca aktarılabilecek büyük bir nakit rezervi olduğunu aktardı.

Kripto para yatırımcılarının ve kurumların birçoğunun kenarda bekleyen nakit tuttuğunu belirten Liu, bunun, ünlü yatırımcı Warren Buffett’in fırsat kollarken büyük miktarda nakit biriktirme stratejisine benzediğini vurguladı.

Berkshire Hathaway, 2023’ün ikinci çeyreği sonunda 277 milyar dolar nakit rezervi açıkladı. Bu, bir önceki çeyrekteki 189 milyar dolarlık nakit varlıklarına göre %46’lık bir artış yaşadığı belirtildi.

Stablecoinler kripto para piyasasındaki gücünü geri kazanıyor

Stablecoin’ler, genellikle ABD doları gibi hükümet tarafından ihraç edilen para birimlerine sabitlenmiş kripto paralar olarak biliniyor aktarıldı. Bazı kripto paralar, örneğin piyasa değeri açısından ikinci en büyük coin olan Ethereum (ETH), 2021’deki zirve seviyelerinin çok altında işlem görmeye devam ederken, stablecoin piyasası eski gücünü neredeyse geri kazanmış durumda olduğu aktarıldı.

2022 baharında 187 milyar dolarla zirveye çıkan stablecoin piyasası, şu an sadece %8 geride söylendi.

Daha dikkat çekici olan, stablecoin’lerin halka açık blockchain’ler üzerindeki tüm değer işlemlerinin yaklaşık %50’sini oluşturması vurgulandı. Buna karşılık, değeri en büyük kripto para olan Bitcoin, bu tür işlemlerin yalnızca %25’ini kapsadığı belirtildi.

Liu, bu likiditenin bir kısmının DeFi protokollerinde getiri elde etmek gibi başka amaçlarla kullanıldığını, ancak mevcut likiditenin büyüklüğünün, kripto fiyatlarının yeniden yükselmeye başlaması durumunda stablecoin’lerin bu yükselişe katkıda bulunacağını söyledi.

CryptoQuant verilerine göre, borsalardaki stablecoin miktarı bu yıl %20 oranında arttı söyledi. Liu, bu metriğin yaklaşan boğa piyasasında önemli bir etken olacağını düşündüğünü vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!