Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin İki Bin Dolar Olacak” Diyen Ekonomist Fikrini Değiştiriyor

Makro ekonomist Henrik Zeberg kısa süre önce Bitcoin ilgili yeni bir gönderi paylaştı ve fiyatın yükselişe geçebileceğini söyledi.

Henrik Zeberg geçtiğimiz aylarda Bitcoin fiyatıyla ilgili yaptığı bearish açıklamalarla gündeme geldi. Elliot Dalga teorisini kullanan Zeberg, Bitcoin fiyatının temmuz ayında 2 bin doların altına kadar düşebileceğini söyledi.

Zeberg’in tahminlerine göre Bitcoin bu yaz 2 bin doların altına gerileyecek ve bunun ardından aşamalı bir şekilde yükselişe geçecekti. Zeberg yaptığı analizler sonucunda BTC’nin 90 bin doların üstüne kadar çıkabileceğini öngördü. Fakat kendisi şimdi bu tahminlerinde bazı iyileştirmeler yapmaya başladı.

Yükselişe Geçebilir

Henrik Zeberg kısa süre önce Twitter hesabından bir grafik paylaştı ve Bitcoin fiyatının yükselişe geçebileceğini söyledi. Zeberg’in böyle bir tahminde bulunması şaşırtıcı çünkü kendisi BTC’nin şimdiye kadar önceden belirlenmiş bazı seviyelerin altına inmesi ve 2 bin dolara doğru geriliyor olması gerekiyordu.

Bitcoin’in henüz söz konusu seviyelerin altına düşmediğini ve destek noktalarının hala geçerli olduğunu vurgulayan Zeberg, BTC’yi 2 bin dolara kadar düşürecek sürecin henüz tetiklenmediği söylüyor.

Zeberg’in böyle bir tahminde bulunuyor olması kendisinin tamamen bullish olduğu anlamına gelmiyor. Kendisi de bu konu hakkında yaptığı açıklamada henüz bullish olmadığını fakat BTC’nin ilgili destek seviyelerinin üstünde kalması halinde fiyatın yükselişe geçebilececeğini söyledi.

Ünlü ekonomist bundan birkaç hafta önceki tahminlerinde bazı iyileştirmeler yapmış olsa da şimdilik kökten bir değişiklik söz konusu değil. Çünkü Zeberg Bitcoin’in hala değer kaybedeceğini, kripto para piyasasının yeniden bir düşüş yaşayacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment