Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Günde Ortalama 370 Milyon Dolarlık Vadeli İşlem Yapılıyor

Bitcoin vadeli işlemlerine olan talep gün geçtikçe büyüyor. CME Group tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre yatırımcılar Bitcoin sözleşmelerine yoğun ilgi gösteriyorlar.

CME Group Sözleşmeleri

CME Group 2017’nin sonlarında Bitcoin üzerinden vadeli işlem ticareti yaptırmaya başlamış, bu hamlesiyle birlikte pek çok kişinin ilgisini çekmişti.

Bitcoin fiyatının 20 bin dolar seviyesine yükseldiği o dönemlerde bu haberin gelmesi kripto para piyasasının iyice hareketlenmesini sağlamıştı.

Kripto para piyasasının 2018 genelinde gösterdiği kötü performans, CME Group’un ticaret hacmini de etkilemiş ve bu sözleşmelere duyulan ilgi azalmıştı. Ancak bu, 2019 itibarıyla değişmiş durumda.

İlgi Büyüyor

CME Group Genel Müdürü Tim McCourt tarafından paylaşılan bilgilere göre son bir yıl içerisinde günde ortalama 7 bin 237 adet Bitcoin sözleşmesi açıldı.

Bunu geçtiğimiz yılla kıyasladığımız arada yüzde 132 oranında bir artış olduğunu görüyoruz. Şirket ayrıca Aralık 2017’den bu yana toplamda 2 milyon sözleşme aldı ve bu sözleşmelerin içinde toplam 10 milyon adet Bitcoin bulunuyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment