Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Rekor İşlem!

Bundan birkaç gün önce devasa büyüklükte bir Bitcoin işlemi yapıldı. Bir hesaptan 160 binden fazla Bitcoin çıktı ve bu işlem tahmin edebileceğiniz üzere birçok kişinin dikkatini çekti.

Bitfinex Yapmış

İnsanlar böyle bir işlemin yapıldığını fark eder etmez bu işlemi kimin yaptığını merak etmeye başladılar. Neyse ki Paolo Ardoino konuyla ilgili bir açıklama yapıp insanların merakını giderdi.

Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino, bu işlemin Bitfinex tarafından yapıldığını açıkladı. Kendisinin paylaştığı bilgilere göre Bitfinex’in cüzdanından çıkan 161 bin 500 adet BTC’nin 15 bin tanesi başka bir cüzdana gönderildi, geriye kalan 146 bin 500 adet BTC ise Bitfinex’in cüzdanına geri yollandı.

Rekor İşlem

Bitfinex tarafından yapılan bu işlemle birlikte aslında yeni bir rekor kırılmış oldu. Çünkü bu, neredeyse 1.1 milyar dolarlık bir işlemdi. Bu arada, 1.1 milyar dolarlık bu işlemden alınan işlem ücretinin 0.68 dolar olduğunu belirtmek lazım. Bir bankanın yüklü miktarda işlem ücreti kesebileceği bu işlem, Bitcoin’de 1 dolardan daha az bir bedelle yapılabiliyor.

Bu işlemin sadece dolar bazında bir rekor olduğunu söylemek lazım. Yani daha önce hiç 1.1 milyar dolarlık bir BTC işlemi görmemiştik ama içinde 161 binden fazla BTC bulunduran işlemler gördük. Mesela bundan neredeyse 10 yıl önce tek bir işlemle 550 bin adet BTC gönderilmişti. Fakat BTC’nin fiyatı o dönemlerde 3 dolar civarında olduğu için bu işlemin değeri 1.5 milyon dolar civarındaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment