Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Yıl Boyunca 3.8 Trilyon Dolarlık İşlem Yapıldı

Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin 2019 genelinde büyümeye devam etti.

Geçtiğimiz yılı 2017’dekine kıyasla çok daha düşük bir fiyatla tamamlayan Bitcoin buna rağmen çeşitli başarılara imza attı.

Aktif Olarak Kullanılıyor

Bitcoin ağında 2019 genelinde yapılmış işlemlere baktığımızda BTC’nin yıl genelinde epey yoğun bir şekilde kullanıldığını görebiliyoruz.

Willy Woo tarafından paylaşılan bilgilere göre geçtiğimiz yıl Bitcoin ağında (on-chain) yapılan işlemlerin USD bazındaki toplam değeri 3.8 trilyon dolara denk geliyor. Bir kıyaslama olması amacıyla aynı süreç içerisinde PayPal ile 700 milyar dolarlık işlem yapıldığını söyleyebiliriz.

Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre 2019 genelinde yapılan tüm dijital işlemlerin değeri (Bitcoin’i hariç tutarsak) 4.1 trilyon dolara denk geliyor. Bu da aslında Bitcoin’in ne kadar büyüdüğünün bir göstergesi.

İtirazlar Var

Bu veriler bazı isimler tarafından takdir edilse de bazı isimler tarafından eleştiriliyor.

Bazı kripto para takipçileri bu kıyasın pek doğru olmadığını düşünüyorlar. Çünkü bu isimlere göre PayPal veya daha farklı dijital ödeme platformlarıyla yapılan işlemlerin hepsi gerçekten ödeme yapmak için yapıldı. Bitcoin’de yapılan işlemlerin ise yalnızca bir kısmı bu amaçla kullanılıyor.

Bu verilere itiraz ediliyor olsa da Bitcoin ağında yıl genelinde 3.8 trilyon dolarlık işlem yapılmış olması BTC’nin son on yıl içerisinde ne kadar büyüdüğünün bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment